Skip to content
Politică

Ambasadorul ucrainean la Bucureşti: Ucraina este recunoscătoare României

twitter

Ucraina este recunoscătoare României pentru asistenţa semnificativă furnizată încă din prima zi a războiului, a declarat, miercuri, ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Igor Prokopciuk, în cadrul ceremoniei organizate cu ocazia Zilei Naţionale a ţării sale. „Apreciez foarte mult că drapelul ucrainean este arborat astăzi la Ministerul Afacerilor Externe al României şi că sediul acestuia, precum şi clădirile Parlamentului şi ale Guvernului României sunt luminate în culorile drapelului ucrainean”, a transmis oficialul, potrivit Digi 24.

„După 24 februarie, aproximativ 1,5 milioane de cetăţeni ai Ucrainei au trecut frontiera de stat ucraineano-română, zeci de mii dintre ei găsind refugiu temporar pe teritoriul României. Ucraina este recunoscătoare României pentru asistenţa semnificativă furnizată din prima zi a unui război pe scară largă. În particular, guvernul român şi societatea română furnizează ajutor umanitar Ucrainei. Centre de asistenţă internaţională funcţionează pe teritoriul României. România facilitează exporturile ucrainene”, a spus diplomatul ucrainean în discursul său.

Ceremonia a început cu un minut de reculegere în memoria ”apărătorilor Ucrainei care şi-au sacrificat ce au avut mai de preţ – vieţile lor – de dragul viitorului libertăţii pentru propria ţară şi Europa”, potrivit lui Prokopciuk.

”Nu este niciun dubiu că Ucraina va câştiga în acest război de agresiune dezlănţuit de Rusia. Adevărul este de partea noastră, ne apărăm pe propriul pământ! Nu apărăm doar dreptul nostru de a trăi liber în ţara noastră, ci apărăm şi fiecare principiu pe care se bazează arhitectura securităţii europene. Aceasta nu este numai despre Ucraina, ci este şi despre viitorul întregii Europe”, a continuat ambasadorul ucrainean la Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *