Skip to content
Politică

Ambasadorului Germaniei în România, mesaj emoționant pentru familiile victimelor din Colectiv

Werner Hans Lauk, ambasadorul Germaniei în România, a deschis vineri după-amiază cea de-a IV-a ediție a Târgului tradițional german de Crăciun, urându-le sărbători fericite și un an pașnic celor câteva sute de vizitatori prezenți la eveniment și transmițând totodată familiilor victimelor din Colectiv un gând bun.

El a mărturisit că anul petrecut în România a fost unul „cât se poate de palpitant, cu multe împliniri și satisfacții”, dar a amintit că 2015 a fost și an marcat de catastrofe naturale, precum cutremurul din Nepal, de amenințările cu acte teroriste ale ISIS, dar și de „cumplita” tragedie din clubul Colectiv.

„În această seară doresc să transmit mai cu seamă familiilor și prietenilor victimelor tragicului incendiu următorul mesaj: gândurile mele, ale noastre sunt îndreptate către dumneavoastră!”, a spus Werner Hans Lauk.

Ambasadorul german a amintit că există mulți oameni a căror situație este grea și a precizat că și anul acesta încasările de la Târgul de Crăciun vor fi alocate unui scop caritabil, fiind destinate unor persoane care au devenit victimele traficului de persoane și care necesită ocrotire, unor persoane vârstnice și ca sprijin financiar pentru îngrijirea unor persoane cu afecțiuni incurabile.

El le-a dezvăluit celor prezenți că oaspetele de anul acesta al târgului este „Îngerașul de Crăciun” („Christkind”), întruchipat de o tânără cu bucle blonde și straie aurii, venit de la Nurnberg, spre a-i încânta pe micuții vizitatori, ca și pe părinții acestora.

Într-o atmosferă specifică sărbătorilor de iarnă, Ambasada Germaniei la București a organizat, vineri, între orele 16,00 — 20,00, în parcarea de lângă misiunea diplomatică, un târg tradițional de Crăciun, la care au fost oferite spre vânzare specialități tipic germane dulci și sărate, decorațiuni de Crăciun și obiecte de artă lucrate manual, lumânări, jucării de lemn, informează agerpres.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *