Skip to content
Politică

Ambasada SUA, reacție după ordonanța pentru primari

Noul șef al Ambasadei SUA în Bucureşti, Dean Thompson, a vorbit despre ordonanța de urgență care permite libera migrație a aleșilor locali.

Acesta a declarat pentru jurnaliștii gândul că este o decizie asupra căreia Ambasada și-a exprimat îngrijorarea.

„O decizie pe care Guvernul a luat-o pe baza propriilor calcule. Noi ne-am exprimat îngrijorarea cu privire la procedură. Nu am avut discuţii cu nimeni după declaraţia Ambasadei.

După cum am spus şi în declaraţia noastră, înainte de mişcarea făcută de Guvern, am avut discuţii cu toate părţile implicate. Am vorbit cu oameni din Guvern, am vorbit cu oameni din afara Guvernului, pe mai multe niveluri. Declaraţia noastră nu a luat vreo poziţie pe substanţa problemei, referindu-se mai degrabă la procedură şi la faptul că noi credem că o procedură parlamentară transparentă este cea mai bună cale de urmat când vine vorba despre schimbat legi.

Ulterior, nu am avut discuţii cu nimeni”, a declarat Dean Thompson.

Guvernul a emis OUG care permite aleșilor locali să schimbe partidul fără a isi pierde funcția, ordonanța apărând și în Monitorul Oficial.

2 comentarii la “Ambasada SUA, reacție după ordonanța pentru primari

  1. Pana si pe vremea lui Ceausescu vorbeam de suveranitate si neamestecul in treburile interne… de cand se dau cu parerea ambasadele despre politica interna a unei tai??? Si de cand sunt luate in seama??… Colonie!?…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *