Skip to content
Sibiu Știri locale

Ambulanţa Sibiu anunţă record de cereri pentru testare în judeţ, creşterea fiind ”masivă”

Inquam Photos / Octav Ganea

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sibiu anunţă creşterea masivă a cererilor pentru testare din partea populaţiei, solicitările ajungând la un nivel record. Din această cauză au fost suplimentate echipajele care se ocupă de testare, dar şi aşa timpul de aşteptare este de 24 de ore, potrivit news.ro.

”Serviciul  de Ambulanţă Judeţean Sibiu vă informează că în ultimele zile s-a confruntat cu o  creştere masivă de solicitări pentru testarea populaţiei împotriva COVID -19. Ieri, în data de 26.01.2022, Serviciul nostru a avut de efectuat 335 de teste la nivel de judeţ. Pentru efectuarea acestor teste au fost folosite trei echipaje, două din Sibiu şi unul din Mediaş. Din cauza numărului foarte mare de testări (record până în acest moment), echipajele nu au reuşit sa le finalizeze în aceeaşi zi, 170 dintre ele rămânând sa fie făcute astăzi” a anunţat, joi, SAJ Sibiu.

 Sursa citată a precizat că, pentru ziua de joi au fost făcute noi solicitări, astfel că numărul testelor care trebuie efectuate la ora transmiterii acestei ştiri se ridică la 341.

Pentru testare, conducerea SAJ a hotărât alocarea a 5 echipaje, la SIbiu, Mediaş şi Agnita.

”Suplimentarea echipajelor are ca scop diminuarea timpilor de aşteptare al pacienţilor care necesită testare. Totodată, vă  informăm că şi serviciul nostru se confruntă, din păcate, cu personal infectat. De aceea s-a hotărât întreruperea concediilor de odihnă, această măsură având ca scop funcţionarea serviciului la parametrii optimi”, a mai transmis SAJ Sibiu.

Sursa citată a precizat, însă, că, din păcate, numărul mare de testări a făcut ca o parte dintre ele să fie temporizate în medie cu 24 hr.

”Prioritare au fost şi sunt urgenţele (pacienti cu simptome severe de Covid 19), care nu au avut de suferit din acest punct de vedere. Totodată, vă informăm că urgentele medico-chirurgicale pe care le asistam şi înainte sunt o prioritate pentru Serviciul de Ambulanta Sibiu”, a mai arătat sursa citată.

  Reprezentanţii Serviciului fac apel la pacienţii care sunt în aşteptarea testării să dea dovada de înţelegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *