Amendă pentru neplata rovinietei, deși mașina era transportată pe platformă: decizia Instanței

Sursa foto: ea.md

O firmă din Oradea s-a ales cu o amendă în valoare de 950 de lei pentru neplata rovinietei, deși autoturismul pentru care a fost amendată firma era transportat pe o platformă, conform bihon.ro.

Conform sursei citate, mașina suferise o avarie în timp unei deplasări în țară și a trebuit să fie transportată cu o platformă la Oradea.

Considerând că amenda a fost dată pe nedrept, firma a contestat procesul-verbal în instanță. Reprezentantul firmei s-a prezentat la Judecătoria Oradea cu documente care atestă că, în ziua în care a fost aplicată sancțiunea, autoturismul în cauză nu se putea deplasa pe propriile roți.

În procesul-verbal este menționat faptul că mașina firmei în cauză a fost surprinsă fără rovinietă pe data de 30 aprilie pe DN79, în județul Arad, de camerele de supraveghere. În consecință, după aproape trei luni, a fost aplicată o amendă în valoare de 950 de lei.

După ce a fost notificat cu privire la sancțiune, în luna august, posesorul autoturismului s-a prezentat la Judecătoria Oradea și a solicitat anularea amenzii. Acesta a precizat că, în luna aprilie, mașina a efectuat o deplasare în țară, în cursul căreia a suferit o avarie și a fost necesară chemarea unei platforme pentru a fi dusă la Oradea.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL