Skip to content
Economie

Amendament: Prețul gazelor pentru CET-uri va fi plafonat, iar diferența dintre plafon și cotațiile din piață va fi suportată de la bugetul de stat

Inquam Photos/Octav Ganea

Prețul gazelor naturale achiziționate de către centralele care produc energie termică pentru sistemele centralizate de încălzire precum cel operat de Termoenergetica în Capitală va fi plafonat, iar diferența dintre plafon și cotațiile din piață va fi suportată de la bugetul de stat, potrivit unei propuneri de amendare a proiectului Legii de aprobare a OUG de compensare a scumpirilor la energie și gaze adoptat săptămâna trecută de Senat, a anunțat la Parlament ministrul demis al Energiei, Virgil Popescu. El nu a precizat ce sumă de lei pe MWh a fost propusă drept plafon de preț al gazelor pentru CET-uri.

„S-a făcut o propunere de amendament de plafonare a prețului gazelor naturale pentru CET-uri, iar diferența dintre prețul de piață și plafonul care este (în propunerea de amendament – n.r.) va fi suportată de către bugetul de stat”, a spus Popescu. Măsura, care fusese propusă anterior de PSD într-un proiect legislativ separat, este menită să țină sub control prețul gigacaloriei în această iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *