Skip to content
Politică

Amendamentele ”tâmpite” ale USR le-au dat foștilor parlamentari pensiile speciale înapoi. Silviu Mănăstire: Useriștii nu știu carte, niște troglodiți

Jurnalistul Silviu Mănăstire susține că legea anulării pensiilor speciale pentru parlamentari a picat la CCR din cauza amendamentelor ”tâmpite” depuse în Parlament de USR. Mai exact, este vorba despre suspendarea pensiilor speciale aflate deja în plată, un amendament impus cu insistență de USR. ”Orice gâgă juridic, inclusiv un pafarist ca Barna, cred că știe nu poți anula un drept deja câștigat”, remarcă jurnalistul.

”Legea a fost făcută prost. Faptele arata că amendamentele tâmpite făcute la legea “anulării pensiilor speciale pentru parlamentari” au fost depuse de useriști. Care nu știu carte, niște troglodiți…

O prevedere useristă era aceea ca pensiile/ indemnizațiile speciale aflate în plată să fie anulate/ suspendate și ele. Orice gâgă juridic, inclusiv un pafarist ca Barna, cred că știe nu poți anula un drept deja câștigat. A se vedea tăierea pensiilor din 2010. Cu proștii însă e greu! La fel de normal, văzând tâmpenia lui Barna&Co, o listă de foști parlamentari afectați la buzunar au atacat legea la CCR. Și au câștigat. Asta e povestea reală!”, scrie Silviu Mănăstire, pe pagina de Facebook a emisiunii ”Dosar de politican”.

Joia trecută, Curtea Constituţională a României a decis că legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este neconstituțională. Cu șase voturi „pentru” și trei „împotrivă”, judecătorii constituționali au decis ca aleșii să-și primească pensiile speciale înapoi.

Odată cu decizia CCR, aproximativ 820 de foștii parlamentari care beneficiau de aceste pensii speciale își vor primi banii înapoi pe ultimele 15 luni – perioada în care a fost sistată plata. Unii ar putea primi şi 15.000 lei retroactiv. Suma totală este estimată la peste 10 milioane de euro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *