Skip to content
Coronavirus

Amenințări cu proteste dacă vor exista diferențieri între elevii vaccinați și cei nevaccinați. „Nu acceptăm o condiționare și o discriminare”

ista-in.org

Unele asociații de părinți amenință cu proteste dacă va exista un tratament diferențiat între elevii vaccinați anti-COVID și cei nevaccinați după deschiderea șolilor, pe 13 septembrie. Dumitru Bălan, reprezentantul unor asociații de părinți, a declarat vineri, pentru B1 TV, că orice acte administrative în acest sens vor fi atacate în instanțe, la Avocatul Poporului și la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Acesta a subliniat că e esențial ca toți elevii să meargă în clase, mai ales că predarea online a lăsat pagube imense.

„La 8 februarie 2021, când s-au redeschis școlile fizice, erau peste 2.500 de cazuri pe zi, iar când s-au închis școlile, odată cu vacanța de vară, erau 100 – 150. Concluzia noastră e că

„La 8 februarie 2021, când s-au redeschis școlile fizice, erau peste 2.500 de cazuri pe zi, iar când s-au închis școlile, odată cu vacanța de vară, erau 100 – 150. Concluzia noastră e că școala îi apără pe copii de COVID”, a mai spus Bălan.

Părinții nici nu vor să audă de tratament diferențiat între elevii vaccinați și cei nevaccinați

„Părinții, în marea lor majoritate, nu sunt nici pro-vaccinare, nici anti-vaccinare, ci anti obligativitatea vaccinării împotriva acestui virus. Numai 5% dintre copiii cu vârste între 12 și 15 ani și 20% din cei de peste 16 ani sunt vaccinați, deci părinții copiilor nu au avut încredere”, a declarat Dumitru Bălan, liderul mișcării civice Acțiune pentru Națiune, pentru B1 TV.

Acesta a punctat că nu e de acord nici cu o eventuală diferențiere între elevii vaccinați și cei nevaccinați, nici cu intrarea în școli în funcție de rata infectării: „Sunt o încălcare a dreptului la educație al copilului, mai ales că, în acest moment, în România, din cei peste 69.000 de copii disgnosticați cu SARS-CoV-2 niciun copil nu a murit”.

„Noi nu vom accepta această dicriminare și vom ataca actele adminstrative care sunt ilegale, abuzive, neconstituționale în instanțele judecătorești, la Avocatul Poporului și la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și le vom anula.

Mai mult, vom ieși în stradă, vor fi mii de părinți nemulțumiți care-și vor manifesta în mod legal dreptul alegerii. Nu acceptăm o condiționare și o discriminare, în condițiile în care un an și ceva copii au învățat online, pagubele sunt imense.

La 8 februarie 2021, când s-au redeschis școlile fizice, erau peste 2.500 de cazuri pe zi, iar când s-au închis școlile, odată cu vacanța de vară, erau 100 – 150. Concluzia noastră e că școala îi apără pe copii de COVID, mai ales că ei s-au imunizat natural, neputând fi vaccinați în primăvară cu acest vaccin”, a mai declarat Dumitru Bălan.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *