Skip to content
București Știri locale

Amenzi date de poliţiştii locali taximetriştilor care operează în zona Gării de Nord din Capitală

taximetre.ro

Poliţiştii locali care aparţin de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti au dat amenzi de 14.500 lei unor taximetrişti care activează cu nereguli în zona Gării de Nord.

Inspectorii Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti au continuat seria de acţiuni privind verificarea legalităţii activităţii de transport public în regim de taxi şi de combatere a pirateriei în acest domeniu.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti, în decurs de trei ore, doar în zona Gării de Nord, în seara zilei de joi, poliţişti locali ai Serviciului Control Transporturi Utilităţi Publice şi lucrători ai Poliţiei Transporturi Feroviare au verificat documentele de transport aferente unui număr de 35 de taxiuri, 14 conducători auto fiind depistaţi cu nereguli.

Cele mai frecvente nereguli constatate: lipsa staţiei radio de emisie – recepţie şi neprezentarea documentelor necesare desfăşurării activităţii de taxi. Pentru încălcarea Legii taximetriei şi a HCGMB 178/2008 privind aprobarea regulamentului cadru pentru organizarea şi executarea serviciului public de transport local în regim de taxi, poliţiştii locali au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 14.500 de lei.

Ca măsuri complementare, inspectorii au dispus reţinerea a cinci autorizaţii taxi, iar într-un caz au sesizat o altă autoritate de autorizare pentru reţinerea atestatului. Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a continuat, pe toată durata săptămânii, seria de acţiuni tematice în vederea respectării HCGMB 120/2010 ce reglementează normele de salubrizare ale Capitalei, a legislaţiei referitoare la interzicerea fumatului în incinta unităţilor de alimentaţie publică, precum şi a respectării normelor de protecţie sanitară. Valoarea amenzilor aplicate, în ultimele cinci zile, a fost de peste 140.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *