Skip to content
Societate

Amenzi date pe litoral în prima săptămână din iulie

Inquam Photos / George Călin

În perioada 1-8 iulie 2021, comisarii pentru protectia consumatorilor au efectuat 192 actiuni de control, au dat 204 avertismente, urmând ca micile probleme găsite să fie remediate în cel mai scurt timp, iar echipele ANPC să revină pentru a se convinge de acest lucru.

În 31 de cazuri, au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de 142.400 lei.

Acestora li s-au adăugat 14 măsuri complementare de oprire temporară a prestării serviciului pentru tot atâtea unități de alimentație publică de pe întreg litoralul. De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman, produse alimentare în valoare totală de peste 22.000 lei și oprite temporar de la comercializare până la remedierea deficiențelor constatate, produse în valoare totală de aproximativ 320.000 lei.

Cele mai importante abateri constatate de comisarii ANPC au fost:

Comercializarea sau utilizarea ca materie primă a unor produse alimentare cu data durabilității minimale/data limită de consum depășite

Utilizarea de aparate de măsură neverificate și neomologate

Nerespectarea condițiilor de depozitare precizate de producător pe eticheta produselor alimentare

Schimbarea stării termice a unor produse alimentare (materii prime și preparate), fără autorizarea specifică acestor operațiuni (din refrigerat în congelat sau recongelări)

Unitilizarea unor spații de producție neigienizate (cu mucegai, infiltrații în pereți etc.)

Utilizarea unor ustensile de bucătărie vechi, improprii, neprofesionale, care nu pot fi igienizate corespunzător și unor coșuri de deșeuri menajere fără capac.

Comandamentul Litoral 2021, structură specială pentru protecţia consumatorilor, are ca scop prevenirea şi combaterea practicilor care dăunează vieţii, sănătăţii, securităţii şi intereselor economice ale consumatorilor şi asigurării dreptului acestora de a fi informaţi.

Consumatorii aflați pe litoral, care constată nereguli în toată această perioadă, au la dispoziție numărul de telefon al CJPC Constanța, pentru a sesiza situațiile rapid.

Numărul de telefon este 0241.550.550.

Pe parcursul campaniei desfășurate de comisari, pe litoral, în cadrul Comandamentului, ANPC va continua să informeze consumatorii, după fiecare etapă a acțiunilor de consiliere, supraveghere și control, care au fost constatările echipelor ANPC, în teren, referitoare la produsele și serviciile oferite publicului, în sezonul estival 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *