Skip to content
Locale Sibiu Social

Amenzi de 60.000 de lei pentru unitățile alimentare din Sibiu

sibiu100.ro

Timp de aproape 2 luni de zile, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor alături de cei de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor au luat la bani mărunți mai toate unitățile alimentare din Sibiu. Ne referim aici la restaurante, pizzerii și centre de colectare a vânatului sălbatic. Nereguli au fost constatate încă de la primele acțiuni derulate în unitățile de alimentație publică. Pentru abaterile constatate s-au aplicat amenzi în valoare totală de 60.000 de lei.

În timpul controalelor, comisarii au constatat că în multe locații frecventate de sibieni lactatele sunt înlocuite cu produse din grăsimi vegetale.

”Acțiunile în cadrul unitaților de alimentație publică, au vizat posibilele fraude alimentare prin substituirea produselor afișate în meniuri și anume lipsa utilizării produselor lactate în prepararea diverselor sortimente culinare. Erau prezentate ingredientele mozzarella și cașcaval, cand de fapt acestea erau înlocuite de preparate pe bază de grăsimi și proteină vegetale ( topinguri). Au fost verificate un număr de 28 unități, constatând abateri de la normele sanitare veterinare privind etichetarea și depozitarea produselor alimentare la un numar de 9 unități.”, anunță reprezentanții DSVSA Sibiu.

În pizzerii și restaurante s-au aplicat amenzi în valoare de 50 de mii de lei .

O altă amendă, în valoare de 10.000 de lei, a fost aplicată unui centru de colectare a vânatului sălbatic după ce s-a constatat că că în locația respectivă se desfășoară cu totul alte activități decât cele pentru care s-au obținut avizele sanitare.

Acțiunile de control vor continua și în perioada următoare, informează sibiu100.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *