Skip to content
Societate

Amenzi de 700.000 de lei, date în ultimele trei luni de inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, multe dintre acestea pentru neregulile găsite pe plaje

PS News

Amenzi de 700.000 de lei au fost aplicate, în ultimele trei luni, de inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, multe dintre acestea fiind date pentru nereguli găsite pe plaje, printre care depozitarea de materiale, folosirea de canale deschise pentru apele menajere sau efectuarea de săpături fără aviz de gospodărire a apelor, potrivit News.ro.

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că inspectorii instituţiei au aplicat, de la jumătatea lunii mai şi până în prezent, amenzi în valoare de 700.000 de lei.
Astfel, au fost făcute 477 de controale de gospodărire a apelor, din care pe sectoarele de plajă 246 de controale, în urma cărora au fost date 376 de măsuri în vederea remedierii neconformităţilor constatate.
“De asemenea, la începutul acestui sezon, toţi agenţii economici care au încheiate contracte de închiriere a plajelor cu ABADL au fost notificaţi pentru respectarea prevederilor legale şi a obligaţiilor contractuale, iar pentru respectarea acestora s-a solicitat sprijinul autorităţilor publice locale în vederea dezafectării construcţiilor ilegale amplasate pe plaja care reprezintă domeniul public al statului”, se arată în comunicat.
Astfel, echipele de control au dat două amenzi în valoare de 160.000 de lei, în baza Legii Apelor nr. 107/1996 actualizată, şi 27 amenzi în valoare de 540.000 lei în baza O.U.G. 202/2002 privind gospodarirea integrată a zonei costiere.
“Faptele constatate şi sancţionate cu amenzi au fost: folosirea de canale deschise pentru scurgerea apelor fecaloid-menajere; neîndeplinirea la termenele stabilite a măsurilor dispuse anterior; depozitarea de materiale de orice natură pe plajă; executarea de lucrări şi activităţi fără respectarea actelor tehnico-juridice prevăzute de lege, precum şi a clauzelor şi restricţiilor din contractul de închiriere; efectuarea de săpături pe plajă fără aviz de gospodărire a apelor”, precizează sursa citată.
Directorul ABADL, Bogdan Bola, a afirmat că operatorii care au construcţii ilegale pe plajă vor fi notificaţi, primesc un termen de remediere a deficienţelor şi apoi se va trece la rezilierea contractelor.
“Până în prezent s-au făcut controale şi s-au dat măsuri operatorilor economici să demoleze beach-barurile ilegale, s-au aplicat amenzi şi am trecut la dezafectarea construcţiilor ilegale amplasate pe plajă acolo unde opertorii nu au înţeles că trebuie să respecte legea.
Cu toate acestea sunt opearatori de plajă care au început să-şi ridice din nou aceste construcţii uşoare, aşa că trebuie să schimbăm strategia astfel încât să se înţeleagăcă legea trebuie respectată. Operatorii de plajă care au construcţii ilegale pe plajă vor fi notificaţi, li se vor da măsuri şi termen de remediere a deficienţelor constatate şi se va trece apoi la rezilierea contractelor”, a declarat directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, Bogdan Bola.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *