Skip to content
Politică

Amenzi de aproape 1,5 milioane de euro pentru firme care nu folosesc casa de marcat

libertatea.ro

Direcţia generala antifraudă fiscală din cadrul ANAF a anunţat joi că a verificat utilizarea caselor de marcat la 1.706 de firme, iar inspectorii au aplicat 207 de avertismente şi sancţiuni de 6,41 milioane de lei.

În săptămâna 15–21 octombrie, inspectorii antifraudă au verificat la nivel naţional modul în care 1.706 de firme au respectat prevederile legale referitoare la dotarea şi utilizarea caselor de marcat, scrie news.ro.

" "
" "

”Au fost identificate abateri şi aplicate 207 de avertismente. De asemenea au fost dispuse şi sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6,41 milioane de lei (amenzi şi confiscări). Valoarea totală a celor 1.133 amenzi dispuse este de 6,02 milioane lei, iar confiscările de numerar, venituri ilicite şi bunuri au totalizat 390.924 lei”, se arată în comunicat.

Totodată, inspectorii antifraudă au dispus suspendarea activităţii comerciale în 22 de locaţii, astfel: 12 pentru refuzul emiterii bonului fiscal, 10 pentru lipsa casei de marcat şi 5 pentru comercializarea de produse accizabile fără timbru fiscal.

Direcţia generala antifraudă a anunţat că acţionează pentru destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi pentru reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de creştere a gradului de conformare voluntară la declarare şi plată.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *