Skip to content
Societate

Amenzi de aproape 360.000 de lei, aplicate săptămâna trecută pe litoral de inspectorii sanitari veterinari

banatulazi.ro

Amenzi de aproape 360.000 de lei au fost aplicate, săptămâna trecută, pe litoral de către inspectorii sanitar veterinari, sancţiunile fiind acordate pentru 36 de unităţi, jumătate dintre acestea fiind restaurante. Echipele de control au descoperit produse alimentare depozitate necorespunzător, expirate sau condiţii de igienă precare în spaţiile de producţie, scrie News.ro.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat în perioada 8 – 14 iulie, 242 de unităţi amplasate în Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea produselor de origine animală cu termen de valabilitate expirat”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 36 de unităţi, dintre care 18 restaurante, patru unităţi tip fast – food, trei unităţi tip bufet, două magazine alimentare, patru baruri, un supermarket, o rulotă, un laborator cofetărie/patiserie şi o autoutilitară,  au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 358.900 de lei, a precizat sursa citată.

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *