Amenzi de până la 10.000 de lei pentru românii care fumează în public

tigari
Sursa foto: pixabay

Legea care interzice fumatul în spațiile publice există și în România din 2002, dar un nou proiect legislativ ar putea îngrădi și mai mult persoanele care fumează. Noul proiect prevede și amenzi de până la 10.000 de lei. Află despre ce este vorba.

În urmă cu 21 de ani, deși nu eram încă membru UE, România adopta o rezoluție europeană, ulterior devenită Legea 349/2002, prin care era interzis fumatul în spațiile publice, spațiile închise, precum baruri, restaurante, etc, și la locul de muncă. Au trecut, așadar, 21 de ani de atunci, dar asta nu înseamnă că lucrurile s-au oprit aici.

Apoi, la 14 ani de la implementare, apare o altă lege, de data asta adusă la parametrii rezoluțiilor europene, Legea 15/2016 care reglementa, din nou, ”interzicerea fumatului în spațiile închise de la locul de muncă și în spațiile publice închise este protejarea sănătății”, și care modifica și măsurile punitive pentru cei care încălacă această lege.

Au mai trecut alți 7 ani, iar acum parlamentarii s-au gândit că este momentul să mai schimbe sau să adauge câte ceva la legea promulgată în 2016. Recent era depus în Senat un nou proiect legislativ care propunea interzicerea definitivă a fumatului în spațiile publice închise, precum și amenzi de până la 10.000 de lei.

Din datele proiectului votat în Senat, așteptându-se votul final din Camera Deputaților, forul legislativ pe astfel de legi, singurii care vor avea voie să fumeze în spațiile publice închise sunt cei privați de libertate, mai exact cei care se află în închisorile din România.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL