Skip to content
Politică

Amenzi de peste 17 milioane de lei și 500.000 de materiale pirotehnice, confiscate în ultima săptămână

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisarul de poliție Monica Dajbog, a susținut o conferință de presă la sediul M.A.I, în cadrul căreia aceasta a făcut publice mai multe date despre amenzile acordate de către Poliția Română, despre materialele pirotehnice confiscate în urma acțiunilor poliției, dar și despre sancțiunile care privesc încălcările regimului silvic, potrivit b1.ro.

Astfel, potrivit datelor prezentate, peste 500.000 de articole pirotehnice au fost confiscate în județele Cluj, Ilfov și Suceava. Ea a adăugat că în perioada 6-12 decembrie au fost constate 127 de infracțiuni legate de încălcarea regimului silvic. Valoarea totală a contravențiilor în aceste cazuri a fost de peste 588.000 de lei.

„În ceea ce privește siguranța în trafic, Poliția a intensificat misiunile preventive și de fluidizare a circulației. Au fost reținute 2.563 de permise de conducere, dintre care 388 pentru depășirea regimului de viteză și 431 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 1.159 de certificate de înmatriculare”, a declarat Monica Dajbog.

De asemenea, aceasta a precizat că Jandarmeria Română a fost prezentă la 650 de evenimente, iar SMURD a efectuat 5.636 de intervenții., 341 pentru stingerea incendiilor și 29 pentru descarcerare. În total, 5.554 de persoane au fost asistate și 81 salvate din situații de pericol.

Inspectoratul general de Aviație a asigurat în ultima săptămână transportul aerian pentru 21 de pacienți.

„Săptămâna aceasta, pompierii au efectuat 1.179 de controale, aproape de două ori mai multe față de săptămâna trecută, fiind depistate 188 de obiective economice care nu dețineau autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate peste 2.700 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 4.500.000 de lei, iar în cazul a șase obiective economice s-a luat decizia suspendării funcționării”, a mai spus Dajbog.

Aceasta a mai spus că valoarea tuturor amenzilor a fost de peste 17.000.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *