Skip to content
Politică

Amenzi de sute de mii de euro date de ANAF weekendul trecut

Mai multe amenzi de sute de mii de euro au fost date de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) în weekendul 6-7 decembrie, informează un comunicat al instituţiei trimis, marţi, PSnews.ro.

“În contextul intensificării activității comerciale în luna decembrie, Direcția Antifraudă Fiscală a desfășurat o acțiune de control, la nivel național, în vederea verificării modului în care agenții economici respectă prevederile OUG 28/1999.  

În weekend-ul 5-6 decembrie, au fost verificați operatori care au ca domeniu de activitate: restaurante, cluburi, baruri, servicii de înfrumusețare, comercializarea de carne și produse de carne, băuturi alcoolice, produse de cofetărie și patiserie.

Subliniem faptul că firmele care au mai fost deja sancționate pentru abateri de la obligația de a fiscaliza încasările, și care refuză în continuare să emită bonuri fiscale, vor fi sancționate cu amenzi de până la 27.500 lei și suspendarea activității pentru 30 de zile”, se arată în documentul citat.

Concret, 382 de inspectori antifraudă au verificat 214 contribuabili, aplicând amenzi în valoare totală de 1.093.900 lei şi suspendând activitatea a 11 unităţi comerciale, precizează ANAF.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *