Amenzi mai mari pentru staționarea neregulamentară

volan şofer
Sursa foto: standreta on Freepik

Șoferii care obișnuiesc să staționeze cu luminile de avarie pornite, fără un motiv justificat, trebuie să știe că riscă să primească amenzi mai aspre în 2024.

De multe ori, șoferii pornesc avariile pentru a staționa în locuri în care acest lucru este complet interzis.

Legislația auto din România menționează clar situațiile în care șoferii pot staționa cu luminile de avarie pornite, iar cei care nu respectă aceste prevederi riscă amenzi aspre.

În 2024, punctul de amendă s-a majorat la 165 de lei, cu 20 de lei mai mult decât anul trecut.

Astfel, în situația în care nu au un motiv justificat de a opri „pe avarii”, șoferii surprinși de polițiști vor scoate mai mulți bani din buzunar.

„Luminile de avarie se folosesc […] când vehiculul este imobilizat involuntar pe partea carosabilă, când vehiculul se deplasează foarte lent și/sau constituie el însuși un pericol pentru ceilalți participanți la trafic, când autovehiculul sau tramvaiul este remorcat.

Conducătorii de autovehicule şi tramvaie trebuie să pună în funcţiune luminile de avarie, în mod succesiv, în ordinea opririi şi în cazul în care această manevră este impusă de blocarea circulaţiei pe sensul de mers”, precizează Poliția Română, într-o postare publicată pe Facebook.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL