AMEPIP: România, recunoscută de OCDE  drept de bune practici în guvernanţa corporati

Sursa foto: Facebook

Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) a transmis, miercuri, că România a fost recunoscută de OCDE drept exemplu de bune practici în guvernanţa corporativă, în cadrul atelierului tehnic de lucru ”Sprijinirea reformei şi a privatizării întreprinderilor de stat din Uzbekistan”, desfăşurat la Tashkent.

”Eforturile României de a reforma guvernanţa companiilor de stat au fost recunoscute, astăzi, de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), în cadrul atelierului tehnic de lucru «Sprijinirea reformei şi a privatizării întreprinderilor de stat din Uzbekistan», desfăşurat la Tashkent. La acest eveniment a participat, din partea Guvernului României, Mihai Precup, preşedintele Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP)”, a transmis, miercuri, instituţia, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, preşedintele Precup a evidenţiat că România a fost prezentată ca model de bune practici în ceea ce priveşte selecţia şi numirea transparentă a membrilor consiliilor de administraţie ale companiilor de stat, datorită măsurilor implementate de Guvern şi AMEPIP.

”Experienţa noastră recentă în îmbunătăţirea procedurilor de selecţie pentru conducerea companiilor publice, alături de reformele legislative adoptate, a transformat România într-un model demn de urmat. Recunoaşterea din partea OCDE ne onorează şi ne motivează să continuăm pe calea reformelor şi a progresului. Aceste realizări sunt rezultatul eforturilor noastre susţinute şi al angajamentului ferm de a respecta standardele OCDE şi ale Comisiei Europene.”, a declarat preşedintele AMEPIP.

De asemenea, potrivit documentului citat, în cadrul intervenţiei sale, reprezentantul României a prezentat platforma gestionată de AMEPIP, operaţionalizată la începutul lunii martie, subliniind rolul acesteia în monitorizarea eficientă a indicatorilor financiari, nefinanciari şi de guvernanţă corporativă ai companiilor de stat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: