Skip to content
Externe

America NU are cum să NU evolueze în bine cu Biden președinte, susține Iulian Fota: Trump nu a avut niciodată o responsabilitate publică

psnews.ro

Într-un interviu pentru PS News, Iulian Fota, directorul general al Institutului Diplomatic Român și fost consilier prezidențial pe probleme de securitate națională, susține că deja putem observa o evoluție în bine a Statelor Unite ale Americii, odată cu învestirea oficială în funcție a lui Joe Biden, prin „revenirea în Acordul de la Paris și refacerea relației cu OMS”.

„Ceremonia de învestire a lui Joe Biden a fost plină de emoție, plină de speranțe ca la instalarea oricărei administrații noi, o ceremonie urmărită de foarte multă lume, pentru că în continuare, America are un rol foarte important de jucat în relații internaționale, și bineînțeles nu în ultimul rând, un spectacol, că dincolo de politicieni și mesajele politice ceremonia a conținut și câteva momente artistice de cea mai bună calitate, și aici mă refer și la interpretarea muzicală a imnului, dar și poezia domnișoarei care a fost în ultima parte a programului”, spune Fota.

" "
" "

De asemenea, acesta susține că învestirea lui Joe Biden va aduce Statelor Unite ale Americii „o evoluție în bine”.

 „Nu are cum să nu evolueze în bine America cu Joe Biden, în primul rând, datorită respectului pe care Joe Biden îl are față de funcția prezidențială, datorită experienței de peste 50 de ani pe care Joe Biden o are în cariera publică, lucru pe care Donald Trump nu știa să îl facă. Donald Trump nu a avut niciodată o responsabilitate publică. Joe Biden este un tip cu convingeri clare, are o etică a profesiei care nu pot fi pusă în discuție, are o echipă foarte bună, splendidă, deci nu văd cum America ar evolua mai rău cu Joe Biden, ci dimpotrivă.

Deja o serie de decizii importante sunt luate, apropo de revenirea Americii spre multilateral, revenirea în Acordul de la Paris, refacerea relației cu OMS. Deja unele lucruri bine decise se văd și sperăm să aibă o influență pozitivă asupra Americii în primul rând, dar și asupra noastră, a aliaților lor”, spune directorul general al Institutului Diplomatic Român .

În ceea ce privește viitoarea relație a României cu SUA, Iulian Fota este de părere că lucrurile vor continua într-un mod favorabil pentru ambele națiuni.

„Relația dintre România și Statele Unite va fi consistentă în continuare, bazată pe valori comune și interese comune. Va fi o relație care va continua să se dezvolte pentru că în continuare sunt lucruri de făcut și nu mi se pare o coincidență că a fost lansat un raport foarte important la Washington despre zona Mării Negre. Aproape că îți spune că sunt atât de multe lucruri de făcut și astfel că nu are cum să nu fie bună relația bilaterală.

Concluzionând, Statele Unite vor avea în continuarea o evoluție consistentă și semnificativă”, a spus Iulian Fota.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *