Americanii fac recurs la decizia care o obligă pe Jordan Chiles să returneze medalia de bronz

Jordan Chiles
Sursa foto: Jordan Chiles

Comitetul Olimpic din Statele Unite va face recurs la decizia care o obligă pe gimnasta americană Jordan Chiles să-și returneze medalia de bronz, câștigată la exercițiul de sol la Jocurile Olimpice de la Paris. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anulat un recurs la sol din partea antrenorului lui Chiles, care a urcat-o pe locul al treilea. 

„Credem cu tărie că Jordan a câștigat pe bună dreptate medalia de bronz și au existat erori critice atât în ​​punctarea inițială de către Federația Internațională de Gimnastică (FIG), cât și în procesul de contestație  al Tribunalului de Arbitraj Sportiv, care trebuie abordate”, a transmis Comitetului Olimpic și Paralimpic al SUA, conform Independent.

TAS a decis sâmbătă că apelul antrenorului echipei Statelor Unite, Cecile Landi, de a adăuga 0,1 la scorul lui Chiles a venit în afara intervalului de 1 minut permis de Federația Internațională de Gimnastică. Comitetul ad-hoc a scris că ancheta lui Landi a venit la 1 minut și 4 secunde după ce scorul inițial al lui Chiles a fost afișat.

Comitetul Olimpic a declarat că va lua legătura cu repezentații din Statele Unite în ceea ce privește restituirea bronzului lui Chiles și va colabora cu Comitetul Olimpic Român pentru a discuta despre o ceremonie de realocare în onoarea Anei Maria Bărbosu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: