Americanii ne temperează cu eliminarea vizelor: Aveți un optimism nefondat! Plus un sfat – cum să treci de interviu

sua
Sursă foto: Unsplash

1 decembrie 2025 ca dată pentru eliminarea vizelor de călătorie în SUA pentru români este o dată de un optimism nefondat, spune consulul general al Ambasadei SUA la București pentru Europa Liberă. România trebuie să ajungă la un procent de refuz sub 3% pentru a intra în Visa Waiver, iar decizia de acceptare în program nu este una politică.

România a avut o rată de respingere a celor care aplică pentru vize în SUA de sub 10% în anul fiscal american 2023, lucru care este îmbucurător, dar mai sunt multe de făcut pentru un succes într-un termen relativ scurt, spune consulul general al Ambasadei SUA la București, John Gimbel.

Consulul general american spune că, atunci când românii merg să ceară viză pentru SUA, trebuie să fie sinceri și calmi, să nu dea dovadă de nervozitate pentru că ofițerii de la vize intră la bănuieli.

„Nu este un interviu doar de formă, este un interviu adevărat. Să fie pregătit să răspundă la întrebări despre ceea ce intenționează să facă în Statele Unite, cu cine plănuiește să se întâlnească”, exemplifică John Gimbel.

Diplomatul spune că „a fost un optimism nefondat” cu privire la decembrie 2025 ca dată de intrare în programul Visa Waiver. „Speranța nu este un plan bun. Acțiunea este un plan foarte bun”, adaugă el.

Citeşte mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL