Skip to content
Politică

Amnistia fiscală, aprobată de Guvern. Reacția tranșantă a lui Ponta

Premierul Victor Ponta a anunțat, luni, că Executivul va aproba, în ședința de miercuri, ordonanța referitoare la amnistia fiscală pentru persoane fizice și juridice. Ponta a ținut să puncteze faptul că nimeni nu va fi scutit de plata taxelor și impozitelor, ci „vorbim, practic, de un stimulent”.

„Miercuri (va fi aprobată ordonanța — n.r.). (Proiectul — n.r.) a fost o săptămână în dezbatere. Am discutat și cu Coaliția pentru Dezvoltarea României și cu toți ceilalți”, a declarat Victor Ponta.

Potrivit lui Ponta, în urma aplicării acestor măsuri, „se încasează mult mai mult la buget” decât prin impunerea unor penalități.

„Nu scutim pe nimeni de plata taxelor și impozitelor. Toată lumea trebuie să și le plătească. Nu scutim de plata dobânzilor, ele se plătesc. Vorbim, practic, de un stimulent. Eu cred că vor fi foarte multe companii și persoane fizice care pot să acceseze acest stimulent și anume: dacă îți plătești de acum încolo, până în martie, zi de zi, taxele la zi, dacă plătești principalul, nu te mai pun să mai plătești acele penalizări la penalizări. (…) Cu penalizări la penalizări la penalizări, ajungem în faliment și, în loc să am o firmă care își plătește toate datoriile la zi și dobânda, o să am o firmă în faliment”, a explicat premierul.

Ponta a adăugat că se are în vedere și găsirea unui sistem de recompensare a bunilor platnici.

Potrivit proiectului, contribuabilii cu datorii la stat la 30 septembrie 2015 vor putea beneficia de ștergerea penalităților de întârziere la plată, dacă îndeplinesc cumulativ mai multe condiții, una dintre acestea fiind achitarea restanțelor până în martie 2016.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *