Skip to content
Societate

Amnistie fiscală pentru românii cu venituri mici

Românii cu venituri mici care au datorii la stat au scăpat de o parte din aceste datorii. Vorbim despre cei care au obţinut venituri sub nivelul salariului minim brut, în perioada 2015-2017 și care vor fi scutiţi de la plata contribuţiei la sănătate.

“Guvernul României a decis acordarea de facilităţi fiscale şi a modificat în acest sens Codul fiscal. Astfel, persoanele fizice pentru care baza de calcul a contribuţiei pentru sănătate a fost rotunjită la nivelul unui sau, după caz, a 12 salarii de bază minime brute vor beneficia de anularea contribuţiei la sănătate şi a penalităţilor aferente perioadei 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2017. De această măsură vor beneficia şi persoanele fizice care nu au realizat venituri în perioada respectivă, adică 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2017, cu excepţia celor care au optat pentru plata.”, a anunțat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

De asemenea, potrivit ministrului de Finanțe, românii care au apucat să plătească contribuția, deși se înscriu în categoria celor cu venituri mici, își vor primi banii înapoi sau vor putea acoperi cu ei alte taxe și impozite datorate statului.

„Pentru cei care au plătit aceste contribuții în urma primirii sau impunerii deciziilor de la ANAF atunci aceste sume se pot recupera în baza unei solicitări care poate fi transmisă fie prin spațiul virtual pe care persoanele respective îl au deschiși și aici vreau să vă spun că aproximativ 700.000 de contribuabili au deja un astfel d spațiul virtual deschis, sau desigur printr-o cerere scrisă pentru cei care nu au astfel de mijloc modern de comunicare. Sumele se pot cere pentru fi pentru a fi rambursate sau pot rămâne la nivelul statului pentru a se face compensările pentru sumele viitoare pe care acei contribuabili le au de datorat statului român.”, a explicat Eugen Teodorovici după ședința de Guvern în care a fost adoptată Ordonanța de Urgență.
(P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *