Skip to content
Constanța Locale

Amplă operaţiune pe litoral într-un dosar de trafic de droguri . Oamenii sunt avertizaţi să nu deschidă pachete găsite pe plajă deoarece ar putea conţine droguri

Stirile Kanal D

Poliţiştii constănţeni avertizează turiştii şi localnicii să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă deoarece acestea pot conţine droguri cu o concentraţie de peste 90 la sută şi dacă găsesc astfel de colete să sune la 112. Oamenii legii desfăşoară în prezent o amplă operaţiune pe litoralul Mării Negre, într-un dosar de trafic de droguri.

Peste 300 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne continuă să caute sâmbătă, pachetele cu droguri de pe litoral, iar verificările se desfăşoară pe 90 de kilometri.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a declarat sâmbătă după-amiază, în staţiunea Mamaia, că în judeţul Constanţa are loc o amplă operaţiune de căutare a unor pachete care conţin droguri.

Astăzi, în judeţul Constanţa, s-a desfăşurat o amplă operaţiune de căutare a unor pachete susceptibile a conţine droguri de mare risc. În cadrul acestei activităţi au fost implicaţi poliţişti din cadrul Poliţiei Române, poliţişti de frontieră, jandarmi, dar şi lucrători din cadrul altor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Constanţa. În urma acestor activităţi au fost descoperite şi ridicate mai multe colete susceptibile a conţine droguri de mare risc”, a declarat purtătorul de cuvânt al IGPR.

El a precizat că acţiunea este în plină desfăşurare şi la aceasta participă 300 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne.

“Operaţiunea este în derulare. Peste 300 de poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi se află pe litoralul românesc. Vorbim aici de aproximativ 90 de kilometri pe care se efectuează aceste căutări. Bineînţeles, la finalizarea acestor verificări vom reveni cu detalii publice în ceea ce priveşte locurile în care au fost descoperite drogurile, precum şi cantitatea totală care a fost identificată şi ridicată de către colegii mei.

Georgian Drăgan a menţionat că au fost găsite pachete cu droguri inclusiv pe mare.

“Au fost găsite droguri inclusiv pe mare. Tocmai de aceea această operaţiune a beneficiat de sprijinul a două elicoptere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar şi a 14 ambarcaţiuni din cadrul Poliţiei de Frontieră. S-au folosit, bineînţeles, şi scafandri în aceste căutări de astăzi. Operaţiunea este în derulare şi sperăm să găsim toate coletele care conţin droguri pentru a înlătura orice potenţial pericol la adresa cetăţenilor din Constanţa”, a precizat purtătorul de cuvânt al IGPR.

El a mai spus că au fost persoane care au sunat la 112 şi au semnalat prezenţa acestora pachete pe litoral, iar din informaţiile pe care le deţine nu au fost persoane care au găsit droguri şi nu le-au declarat autorităţilor.

Au fost şi persoane care au semnalat faptul că au găsit anumite colete şi le mulţumim pe această cale că au ales să alerteze de îndată autorităţile. Din datele pe care le deţin în prezent nu există nicio persoană care să fi găsit droguri şi să nu fi declarat la 112. Toate aceste activităţi se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc. Toate activităţile sunt coordonate de DIICOT. Bineînţeles, procurori din cadrul DIICOT se află în Constanţa şi coordonează toate aceste activităţi”, a afirmat Georgian Drăgan.

El a precizat că după captura de la Sfântu Gheorghe, când au fost găsite 800 de kilograme de droguri, ulterior autorităţile au mai descoperit alte 200 de kilograme.

La acel moment s-au găsit aproximativ 800 de kilograme de droguri. Ulterior s-au mai găsit alte 200 kilograme, iar astăzi urmează să stabilim la finalul acestei operaţiuni câte kilograme de droguri au descoperit şi ridicat colegii noştri”, a explicat purtătorul de cuvânt al IGPR.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au transmis sâmbătă că oamenii care găsesc pachete pe plajă să sune la 112 deoarece acestea pot conţine droguri, scrie news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *