Amza Pellea va avea casă memorială la Băileşti

foto: Facebook

Consiliul Judeţean Dolj va inaugura peste două luni, pe 7 aprilie a.c., Casa Memorială „Amza Pellea” din Băileşti, chiar de ziua de naştere a marelui actor.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, Casa memorială „Amza Pellea” din Băileşti a fost reabilitată integral de Consiliul Judeţean şi va funcţiona ca punct muzeal aflat în subordinea Muzeului Olteniei.

„Reabilitarea Casei Memoriale „Amza Pellea” din Băileşti este un proiect de suflet, un gest al aprecierii şi grijii noastre faţă de marile valori din această zonă. Am primit ieri (marţi, n.red.) vizita doamnei Oana Pellea, fiica marelui actor, şi împreună am stabilit ziua în care vom inaugura Casa memorială „Amza Pellea”, care va fi un punct muzeal aflat în subordinea Muzeului Olteniei. Pe 7 aprilie, chiar de ziua naşterii lui Amza Pellea, îl vom comemora la Băileşti, prin acest eveniment inaugural, la care vor fi prezente personalităţi marcante din lumea teatrului şi filmului românesc. În ultimele luni, ca urmare a preluării casei de la Băileşti în administrarea Muzeului Olteniei, au fost realizate lucrări de reabilitare a clădirii, care au presupus recuperarea arhitecturii exterioare şi amenajarea interiorului”, a declarat preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, pentru AGERPRES.

În această perioadă, specialiştii muzeografi lucrează la conceptul de expunere, ce va include atât o expoziţie digitală, cât şi prezentarea unor obiecte personale ce au aparţinut marelui actor.

Citeşte mai mult AICI

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL