Ana Bărbosu a depus și ea contestație la TAS după finala de la sol. Când sunt așteptate verdictele

Sursă foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român / Cristian Nistor

Finala probei de la sol de la JO 2024 continuă să fie în centrul atenției. Atât Sabrina Voinea, cât și Ana Bărbosu au depus contestație la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Ana Bărbosu s-a bucurat preț de câteva zeci de secunde pentru medalia de bronz, însă o contestație depusă de SUA pentru punctajul obținut de Jordan Chiles a schimbat totul. Americanca a urcat pe locul 3, cu 13.766, în timp ce Ana Bărbosu și Sabrina Voinea au coborât pe 4, respectiv 5, având același punctaj, 13.700.

Ana Maria Bărbosu a depus și ea contestație la TAS după finala de la sol

Acum, ambele sportive din România își caută dreptatea la TAS. Cazul Sabrinei Voinea, intens mediatizat în presa internațională, era deja cunoscut: sportiva în vârstă de 17 ani a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi ieșit din covor, lucru care nu poate fi probat de niciuna dintre imaginile din timpul finalei. Fără acea penalizare, Sabrina ar fi încheiat pe locul 3.

Acum, Cristian Jura, președintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv, anunță că și Ana Bărbosu a depus contestație la TAS pentru nota de dificultate primită (5.800).

„Să știți că sunt două contestații depuse. Una pe nota de la dificultate a Anei Mariei Bărbosu și a doua pe povestea cu călcâiul a Sabrinei Voinea. Eu cred că a doua, cel puțin, va fi destul de clară. Probatoriul este foarte bine întemeiat. Bazat pe filmări, pe fotografii, chestii care sunt greu de combătut. Da, vă pot confirma asta (n.r – că și Ana Bărbosu a depus contestație la TAS). Poate a fost mai discretă”, a spus Cristian Jura, pentru Golazo.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: