Skip to content
Politică

Ana Birchall, critici dure la adresa lui Raed Arafat: Cum adică să nu fie pedepsit?

Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall îl critică pe secretaril de stat în MAI Raed Arafat, pentru declaraţia în care acesta a afirmat că nu ar trebui traşi la răspundere toţi cei care au încălcat legea în ceea ce priveşte procedura de achiziţii de materiale sanitare.

Sunt surprinsă la modul cel mai neplăcut sa citesc o astfel de declaratie! Cum adica „să nu fie pedepsit”?? Legea este si trebuie sa fie egală pentru toti! Cine a incalcat legea trebuie sa raspunda legal! Astfel de declaratii sunt extrem de periculoase si pentru ca pot incuraja nerespectarea si nesupunerea fata de lege ca sa nu spun direct ca poate incuraja comiterea unor posibile infractiuni”, a scris Ana Birchall pe Facebook.

" "
" "

Raed Arafat declarase într-un interviu că legea nu ar trebui aplicată cu stricteţe în cazul tuturor procedurilor de achiziţii: „Sunt două aspecte – pentru aspectele reale de corupţie nu ai ce zice, dar dacă pentru depăşirea unor aspecte birocratice cineva a încălcat o procedură, o regulă, luând în considerare că azi discutam de măşti şi peste două ore nu mai erau şi trebuia să te mişti foarte rapid. S-a lucrat în unele zile până la 2-3 dimineaţa ca să se finalizeze un contract, pentru că a doua zi nu mai aveau materialele, pentru că le luau alţii. Dacă o să avem acolo o presiune pe persoana care a lucrat, atunci n-o să mai revenim, pentru că rămâne în mentalul funcţionarilor publici şi acolo se opreşte treaba. Data viitoare nu va mai fi ca acum. Acum a fost curaj şi lumea s-a mişcat, dar nu putem spune că au respectat ad literam. Nu că ar fi periclitat corectitudinea, dar au făcut lucrurile mult mai rapid, au negociat ca să găsească soluţii, lucru pe care le-au făcut toate ţările, să nu creadă lumea că s-a făcut doar în România”.

Numele lui Raed Arafat apare pe documentele de cumpărare de măști de protecție supraevaluate pentru COVID-19, a anunţat marţi ziarul Libertatea.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *