Skip to content
Politică

Ana Blandiana arată motivul pentru care Dragnea nu demisionează

Radio Romania Cultural

Ana Blandiana, autoarea multor poezii pentru copii, arată motivul pentru care președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, nu demisionează din funcție.

Mai precis, scriitoarea afirmă că motivul pentru care liderul PSD nu renunță la poziția de al treilea om în stat după ce a primit condamnare în dosarul Bombonica este pentru că acesta nu dă dovadă decență, întrucât „demisia este ceva ce ține întotdeauna de bunul simț, de respectarea unor cutume, a unor reguli morale”, conform Ziare.com.

Poeta mai spune că deși protestele reprezintă o valoare morală, care salvează o generație din umilință, îi este teamă că mitingurile organizate de diverse partide ar putea degenera: „Mi-e teamă. Nu știu la ce vom asista. Tot timpul ne ciocnim de o lipsă de responsabilitate în felul de a se purta al celor de la Putere, care sigur că dovedește disperarea. Fără îndoială, tot ce fac în ultimele săptămâni fac dintr-o disperare, din faptul că ei simt ca le fuge pământul de sub picioare. Cu adevărat, mâine va fi o zi periculoasă în afara Parlamentului, mai mult decât în Parlament”.

Totodată, Ana Blandiana spune că există asemănări între fenomenul Piața Universității din anii ’90 și protestele de acum din Piața Victoriei.

„Acum doua zile, in Piata Victoriei, exact ca in urma cu aproape 30 de ani, un tanar mi-a pus un microfon in mana si nu ma gandisem nici o clipa ca acolo as putea sa vorbesc. Primul lucru care mi-a venit in minte a fost chiar acesta: uite, dupa aproape 30 de ani, ma aflu in aceeasi situatie si toti acei oameni se afla in aceeasi situatie. De altfel, acei oameni erau intr-o oarecare masura chiar aceiasi, chiar aceleasi persoane. Cand la un moment dat am intrebat daca sunt oameni care au fost in Piata Universitatii, s-a ridicat o padure de maini. O alta dovada ca aceasta comparatie este perfecta este ca a doua zi am fost insultata intr-un ziar proguvernamental, care imi reprosa ca indraznesc sa compar fenomenul sfant al Pietei Universitatii contra carora categoria lor a chemat minerii, inchid paranteza, cu batausii si nu stiu mai ce, delicventii din Piata Victoriei. Totul seamana. Cei de acolo erau facuti fascisti in 1990, sunt facuti fascisti astazi. Nimic nu se schimba, asta este cu adevarat deprimant”, a afirmat poeta.

1 comentariu la “Ana Blandiana arată motivul pentru care Dragnea nu demisionează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *