Ana lui Buzatu: Averea ascunsă a baronului de Vaslui

ANA lui buzatu
Sursa foto: flux24.ro

După operațiunea DNA, unde s-a văzut adevărata față a lui Buzatu, un om lacom când vede gentuța cu bani, vasluienii se întreabă unde este comoara președintelui de CJ Vaslui sau ce proprietăți ascunse are cumpărate pe numele lui, dar și pe al Anei Obreja, care s-a dovedit mai mult decât o simplă secretară, mai degrabă un broker care caută cu stăruință locul unde să plaseze capitalul lui Buzatu, arată flux24.ro.

Și s-a văzut pe filmările de la DNA, că omul chiar are bani. Buzatu este îndrăgostit de agricultură și s-a văzut acest lucru. Fosta soție, senatoarea Gabriela Crețu, chiar credea că Mitică prășește la porumb sau cosește iarbă și de aici vin acele genți cu bani, în care încape fix milionul de lei.

De aceea, încă din prima, și Ana s-a orientat către agricultură. Apoi au urmat investițiile imobiliare. Se spune că multe proprietăți sunt pe numele Anei Obreja pentru a fi protejate de ochii curioșilor. Aceasta, fiind consilier personal, fentează declarația de avere și astfel publicul nu mai are acces la zestrea acestei fete.
Un exemplu? Numai la Pașcani, pe lângă Ruginoasa, Buzatu s-a înțeles cu un fermier să cumpere 70 hectare de teren, de care acum se ocupă Ana Obreja, scrie Vremea Nouă din Vaslui.

Toată lumea se întreabă unde e comoara lui Buzatu sau, dacă e să ne luăm după cum vorbea codat politicianul cu diverși interpuși, unde e „scorbura” în care îndesa „peștii” altfel.

Obișnuințe de baron

Siguranța cu care acesta a înhățat geanta cu cei 1,25 milioane de lei te poate duce cu gândul că la Buzatu era o obișnuință să primească „împrumuturi” de la firmele care lucrau pentru Consiliul Județean. Și Tudorel Buzatu obișnuia să facă astfel de împrumuturi. De exemplu, acesta a circulat mult timp cu un Mercedes ultimul model „împrumutat” pe firma Kazan, deținută de omul de afaceri Bogdan Elisei.

Când acesta nu a mai putut plăti ratele, repede Tudorel și-a găsit un alt patron dispus să-i cumpere o mașină și așa a ajuns într-un Porsche Cayenne împrumutat de la un om de afaceri din Vaslui, care, la rându-i, l-a luat de la patroana de la Recumed, o doamnă care lucrează intens cu spitalul județean aflat în subordinea lui „taticu’“.

Bine, bine și care ar fi prețul unui astfel de împrumut ? Datele la care reporterii Vremea Nouă au acces au constatat că omul de afaceri care s-a dat peste cap să-l facă om pe Tudorel este Ionuț Rebegea și, surpriză, cei doi sunt asocialți într-o firmă nouă, numită SC Sungreenpark SRL.

Ziariștii flux24 vor reveni pe acest subiect, promit ei, să arate de ce cei doi s-au asociat, mai ales că firma va intra în curând în posesia unor fonduri europene, iar lobistul Tudorel, în calitatea sa de membru în Consiliul de Administrație al Societății pentru Servicii de Mentenanță a Rețelelor Electrice de transport Smart SA, unde statul este acționar, are un plan bine făcut.

Conexiuni, conexiuni

Fără a avea instrumentele de la Fisc, reporterii de la Vremea Nouă au făcut o schemă a împrumuturilor pe care de data aceasta Dumitru Buzatu la plasa pe la diverși prieteni ai lui Tudorel, sau parteneri. De exemplu, se tot vorbește că fostul hotel Vaslui, cumpărat de Ionuț Sava, are la bază un împrumut. Dumitru și Tudorel Buzatu l-ar fi ajutat pe bunul lor prieten să cumpere acel hotel, care a costat 1,3 milioane de euro. Nici Ionuț Sava nu se lasă mai prejos și-și ajută binefăcătorul, crescând porci într-o fermă (active) care aparține unei firme unde Dumitru Buzatu este acționar 100% și Ana Obreja, ACIP Perla SRL. Toate aceste conexiuni par la prima vedere nevinovate, însă Buzatu a simțit că Ionuț este un băiat de încredere și i-a mai dat un mic înprumut când acesta a cumpărat în Iași, vreo 5 apartamente. Și Anuța Obreja are mania investițiilor în imobiliare, dar despre aceste lucruri, în materialele viitoare.

Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL