Skip to content
Sport

Ana Maria Brânză devine scriitoare

Ana-Maria Brânză, multiplă campioană olimpică şi mondială la scrimă, lansează cartea pentru copii „En Garde! Fetiţa cu masca tricoloră”, la Curtea Veche Publishing.

Volumul este un concept editorial de Alina Bâltâc, cu ilustraţii de Gabriela Toma. Una dintre cele mai mari sportive din România îşi face debutul literar cu o poveste despre pasiune, ambiţie, sport şi vise îndrăzneţe care devin realitate, anunţă News.ro.

" "
" "

Cartea spune povestea ascensiunii uneia dintre sportivele de seamă ale României, Ana Maria Brânză, campioană naţională, europeană, mondială şi olimpică la scrimă. Ana, sau Brânzica, aşa cum îi spun cei dragi, îşi aminteşte de întâlnirea cu acest sport nobil care a făcut-o celebră în lumea întreagă, evocând cu nostalgie şi umor întâmplările şi oamenii care au ajutat-o să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului olimpic.

Volumul, dedicat copiilor cu vârste între 8 şi 12 ani, reface drumul străbătut de sportivă de la fetiţa poznaşă, cu genunchii veşnic juliţi, la Ana, sportiva de elită, care reprezintă România cu cinste la competiţiile internaţionale şi îşi doreşte să participe şi la Jocurile Olimpice din 2020.

Povestea, scrisă la persoana I, este organizată pe capitole dedicate celor mai importante momente din viaţa şi cariera Anei, precum întâlnirea cu scrima, primele concursuri, plecarea de acasă, pregătirile şi antrenamentele intense pentru a deveni campioană şi, cununa de lauri, succesul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *