Skip to content
Politică

Ana-Maria Pătru, noi mărturii cutremurătoare privind arestul și ancheta DNA

ziuaconstanta.ro

Ana-Maria Pătru – fost președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP) vine cu noi mărturii cutremurătoare cu privire la arestul preventiv prin care a trecut și felul în care a fost tratată în timpul anchetei instrumentate de către Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Amintim că DNA Ploiești a trimis-o în judecată pe Ana-Maria Pătru pentru trafic de influență și spălare de bani pentru că ar fi cerut mită 210.000 de euro de la SIVECO (banii reprezentând contravaloarea unui imobil situat în București).

Acum, fosta șefă a AEP revine în atenția publică printr-un interviu acordat consultantului politic Dan Andronic și publicat luni în Evenimentul Zilei. Concret, Pătru acuză că propriul avocat (care i-ar fi fost impus la insistențele denunțătoarei Irina Socol, fondatoarea SIVECO) i-a cerut denunțuri împotriva ex-premierului Victor Ponta, a președintelui PSD Liviu Dragnea, precum și a fostului deputat Sebastian Ghiță.

„În cazul meu punctual, nu numai că s-au ocolit prevederile legale, dar cred că, pe parcursul urmăririi penale, s-au comis chiar fapte care se constituie, la rândul lor, în infracţiuni. De la nerespectarea procedurilor, până la şantaj, ameninţare, instigare la mărturie mincinoasă sau represiune nedreaptă. Diferenţa este semnificativă: una este să te aresteze, pentru că ţi-a venit rândul să te execute şi au nevoie ca altcineva să ocupe funcţia pe care tu vremelnic o deţii, şi alta este să te aresteze şi să ţi se spună că nu-ţi mai vezi copilul dacă nu torni pe X sau pe Y, a declarat Ana-Maria Pătru.

De asemenea, Pătru a explicat în ce fel anchetarea ei i-ar fi avut ca ținte pe Ponta, Dragnea și Ghiță.

„Avocatul Ovidiu Bulai, plătit de Irina Socol, mi-a spus în clar că arestarea mea se dovedeşte o lovitură la adresa PSD, deşi eu niciodată nu am făcut parte din acest partid şi nu am făcut vreodată jocurile vreunui partid. Avocatul mi-a cerut să-i denunţ pe Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă, pe acesta din urmă văzândul doar de două ori în viaţa mea. Am fost întrebată şi de Victor Ponta, dar şi ei ştiau că nu sunt apropiată în vreun fel de fostul prim-ministru”, a mai spus fostul oficial AEP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *