Skip to content
" "
Sport

Ana Maria Popescu avertizează: Este o problemă că sportul nu are buget

Campioana olimpică la spadă Ana-Maria Popescu avertizează asupra faptului că întârzierea aprobării bugetului pe 2019 ar putea cauza mari probleme pentru sportul românesc în an preolimpic.

„Avem o problemă de sistem, nu vreau să acuz nici Ministerul Tineretului şi Sportului şi nici Ministerul Apărării Naţionale, dar este o problemă faptul că sportul nu are încă acest buget. Mi se pare cumva nedrept ca eu, de la sport, să mă plâng că nu avem buget, când nu există buget nici la sănătate, educaţie sau alte lucruri importante. Dar nu te poţi antrena azi, iar săptămâna viitoare să ieşi campion mondial. Nu se va întâmpla asta niciodată. Eu nu vreau să acuz pe nimeni, dar încă din toamna anului trecut noi mergem la competiţii pe finanţare din partea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Însă nici COSR nu deţine vreo avere sau vreun munte de bani. Fiecare federaţie olimpică apelează la COSR. E foarte, foarte greu”, a spus Ana-Maria Popescu.

" "

Ea a fost premiată de CSA Steaua pentru locul I la spadă obţinut la Grand Prix-ul FIE de la Budapesta, alături de alţi sportivi.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *