ANAF a aplicat decizii de impunere de 446 milioane lei doar în noiembrie

Facebook/ANAF
Sursa foto: Facebook/ ANAF

Aproximativ 4.000 acțiuni de control fiscal au fost derulate în luna noiembrie 2023, fiind aplicate decizii de impunere de 446 milioane lei, a informat Ministerul Finanțelor și ANAF.

În lupta noastrã împotriva evaziunii fiscale și pentru o colectare eficientã a veniturilor, ne-am angajat sã întãrim transparența și corectitudinea în sistemul fiscal. Prin intensificarea controlului în sectoarele cu risc ridicat, ne dorim sã asigurãm o bazã solidã pentru finanțarea proiectelor guvernamentale. Insistãm ca inspectorii noștri sã nu fie doar vigilenți în depistarea tranzacțiilor suspecte, ci și sã ofere suport și informații clare contribuabililor. Educația fiscalã este cheia prevenirii erorilor și a inadvertențelor, iar angajamentul nostru pentru respectarea drepturilor contribuabililor rãmâne ferm. În drumul nostru spre un sistem fiscal modern, ne concentrãm asupra reorganizãrii și transformãrii digitale, pentru a aduce eficiențã și transparențã în colectarea veniturilor„, a explicat ministrul Marcel Boloș.

În vederea armonizãrii procedurilor de control fiscal cu tendințele internaționale potrivit cãrora activitatea de control fiscal devine ultima pârghie a administrației fiscale pentru realizarea conformãrii la declarare, ANAF a adoptat abordarea adaptatã și progresivã a formelor și acțiunilor de control fiscal.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL