PSnews

Ultima Oră

ANAF a intrat ca-n brânză în benzinari: amenzi de milioane de lei

ultimenotizie.net

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a intrat ca-n brânză în benzinari, aplicându-le amenzi în valoare de milioane de lei.

Este vorba despre sancțiuni de peste 8,6 milioane de lei pentru nereguli pe lanțul de comercializare a combustibililor, informează un comunicat trimis joi PSnews.ro.

Inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din ANAF au verificat, în perioada martie – iulie, 533 de firme care transportă și comercializează en-gross şi en-detail combustibili (benzină, motorină, GPL), constatând abateri pentru sancționarea cărora inspectorii antifraudă au dispus 132 de avertismente, 296 de amenzi în cuantum de 3,32 milioane de lei, confiscarea de numerar și venituri de peste 5,27 milioane de lei.

În plus, au fost confiscați 2.633 de litri de GPL și 8.600 de litri de combustibil (motorină și benzină) depozitați în spaţii neautorizate.

„În urma analizelor preliminare de risc fiscal şi a controalelor inopinate realizate la nivel național, au fost constatate încălcări ale condițiilor legale de autorizare și funcționare, precum desfăşurarea activităţii de comercializare a produselor energetice fără atestat legal de către intermediari.

O altă abatere constatată a fost legată de comercializarea de către benzinării a combustibililor fără a utiliza mijloace tehnice de măsurare şi control autorizate sau având buletine de verificare metrologică și certificate de calibrare expirate.

Acțiunea inspectorilor antifraudă de prevenire și combatere a evaziunii fiscale continuă prin monitorizarea celor mai importante dintre cele 104 antrepozite fiscale de producție și depozitare a produselor energetice și a celor 4.937 de locații atestate pentru comercializarea en-gross şi en-detail a produselor energetice.

Activitățile din domeniul produselor energetice au un risc fiscal ridicat, iar inspectorii DGAF vor verifica respectarea prevederilor legale aplicabile pe parcursul transportului, identificarea circuitelor tranzacționale de la expeditori la beneficiarii finali, care comercializează produsele energetice către populație”, menționează Fiscul.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi