Skip to content
Politică

ANAF, captură de milioane în dosarul lui Dorin Cocoș

cotidianul.ro

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) se laudă cu o captură în valoare de milioane de lei în dosarul în care fostul soț al Elenei Udrea, Dorin Cocoș, a fost condamnat la 2 ani și patru luni de închisoare cu executare.

Astfel, în urma vânzării imobilelor confiscate de la condamnații din dosarul Microsoft, ANAF a anunțat luni că a recuperat suma de 19,5 milioane lei.

Comunicatul ANAF precizează: „Imobilele sunt spații comerciale din București și au fost adjudecate la valori mai mari decât prețurile stabilite de evaluatori. Suma recuperată până acum la bugetul de stat provine în principal din popriri conturi bancare, popriri ale sumelor datorate de către terți și valorificarea imobilelor sechestrate„.

Suma confiscată de la cei patru inculpați ai dosarului este în valoare de 16 milioane de euro și peste două milioane de dolari. Aceștia sunt Gheorghe Ștefan cu o pedeapsă de șase ani de închisoare, fostul ministru Gabriel Sandu cu o pedeapsă de trei ani, Dorin Cocoș condamnat la doi ani și patru luni și Nicolae Dumitru ce fusese condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, transmite News.ro.

Procurorii au arătat, în rechizitoriu, că Dorin Cocoș a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ștefan și Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziționarea dreptului de utilizare a licențelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *