Skip to content
Economie Societate

ANAF. Care este data limită pentru depunerea declarației unice

zdbc.ro

Termenul limită până la care trebuie depusă Declarația Unică este 31 iulie. Termenul inițial, 15 martie, a fost prelungit astfel, după ANAF a realizat că timpul este mult prea scurt pentru ca toți contribuabilii să se conformeze.

Astfel, pentru anul 2019, termenul de depunere a Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, precum și a formularului 230 „Cerere privind destinația sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii”, va fi de până la 31 iulie 2019, inclusiv.

Termenul pentru plata impozitului pe venit și al contribuțiilor sociale obligatorii, datorate de persoanele fizice în situațiile reglementate de Codul fiscal, va fi extins tot până la 31 iulie 2019 inclusiv.

Același termen va fi și pentru bonificația la depunerea declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanță și plata integrală a obligațiilor fiscale.

De asemenea, în Monitorul Oficial a fost publicată OUG 35/2019 care aduce modificări punctuale la mai multe acte normative. Se remarcă abrogarea obligației de a se depune declarația unică doar în format electronic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *