Skip to content
Politică

ANAF i-a răspuns lui Vosganian despre impozitele lui Iohannis din meditații

banatulazi.ro

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) i-a răspuns deputatului Varujan Vosganian (purtătorul de cuvânt al ALDE) în legătură cu impozitele din meditații ale președintelui Klaus Iohannis.

ANAF i-a transmis lui Vosganian că informaţiile din perioada 1990-1999 nu au fost informatizate şi sunt depuse la Arhiva Naţională, în timp ce, din 2000 (de când Iohannis a devenit primar) până în prezent, preşedintele nu a depus înscrisuri privind astfel de venituri. Deputatul a declarat pentru News.ro că răspunsul este „previzibil” şi „lasă loc interpretărilor”.

Potrivit răspunsului ANAF (trimis după solicitarea adresată de Varujan Vosganian în ianuarie), până în anul 1999 nu există o situaţie informatizată, iar la Fisc „nu se mai regăsesc date privind veniturile şi impozitele achitate de persoane fizice”.

„Documentele privind declaraţiile pe venit, pentru perioada 1990-1999 (arhivate începând cu anul 2000), au fost predate către Arhivele Naţionale, fiind scoase din arhiva organelor fiscale întrucât termenul de păstrare era de 10 ani”, se arată în răspunsul primit de către Vosganian.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *