Skip to content
Politică

ANAF, lovită sub centură în controlul de la Rise Project. Acum are o sesizare pe TelDrum

oradestiri.ro

Inspectorii Antifraudă care au dat buzna în sediul redacției Rise Project au prezentat o scuză destul de subțire pentru controlul lor inopinat: o sesizare trimisă pe adresa ANAF.

Ironia face ca pretextul acesta să fie o armă cu două tăișuri, iar aceasta a fost deja folosită de o bucureșteancă de la asociația Funky Citizens, care le-a trimis inspectorilor ANAF o sesizare privind infracțiunile care par să reiasă în activitatea firmei TelDrum în urma anchetelor jurnalistice inițiate de Rise Project.

„Nu puteam lăsa această săptămână să se termine fără asta. Mă gândeam că, poate, în legătură cu Tel Drum nu or fi primit cei de la ANAF o sesizare așa cum zic că a fost cazul cu RISE Project. Așa că am zis să rezolv situația.

Mailul l-am dat la [email protected] Și le-am scris așa: Bună seara,

Prin prezenta aș dori să vă sesizez în legătură cu o potențială fraudă fiscală a firmei Tel Drum SA, CUI: 2695680. Suspiciunea este generată de citirea articolelor de investigație publicate pe www.riseproject.ro.

Astfel, consider că este de datoria mea de cetățean să vă aduc la cunoștință aceste materiale astfel încât să porniți o posibilă investigație în acest sens. Vă mulțumesc”, anunță Elena Calistru, reprezentanta Funky Citizens, într-o postare de pe pagina ei de Facebook.

TelDrum este o companie care îl are în spate, pe post de acționar ascuns, pe Liviu Dragnea. Sub umbrela acestei firme, Dragnea este bănuit a fi creat un adevărat grup infracțional care a ajuns să își extindă tentaculele peste tot Teleormanul și chiar și în județele limitrofe.

Inspectorii Antifraudă au descins joi, 6 iulie, în redacția Rise Project, publicație care a lansat mai multe anchete jurnalistice care vizează ilegalitățile săvârșite de Dragnea și de asociați ai acestuia prin intermediul TelDrum.

Conform procedurii, Inspecția Antifraudă ar trebui să descindă și la sediul firmei controlate de Dragnea pentru a da curs sesizării primite de la Elena Calistru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *