ANAF va cere jumătate din banii pe care nu-i poți justifica

Facebook/ANAF
Sursa foto: Facebook/ ANAF

Draftul cu numărul mare de creșteri de taxe vine și cu o modificare în privința sumelor care nu pot fi justificate sau nu au fost declarate. Să presupunem că un doctor a primit cadouri de la pacienți sau un lăutar a încasat și nu a declarat sumele respective de bani de la o nuntă sau petrecere.

Când ANAF vede că își cumpără mașini scumpe, case etc., atunci îi întreabă din ce bani au cumpărat acele bunuri, deoarece din veniturile lor oficiale nu aveau cum să și le permită. Așadar, inspectorii le calculează un impozit pe sumele nejustificate. În acest moment este vorba de 16%, dar conform draftului, dacă se va adopta măsura, ANAF le va cere jumătate din sumă plus accesorii.

Profit.ro a anunțat anterior că impozitarea veniturilor cu sursă neidentificată crește de la 16% la 50% – Orice venituri constatate de organele fiscale, în condițiile Codului de procedură fiscală, a căror sursă nu a fost identificată se impun cu o cotă de 50% aplicată asupra bazei impozabile ajustate. Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului și al accesoriilor.” Autoritățile consideră în acest caz că un impozit de 16%, cum este în prezent, nu este o sancțiune care să descurajeze nedeclararea veniturilor.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: