Skip to content
Politică

Analist american laudă România și afirmă că Ponta și Viktor Orban sunt profund diferiți

În cadrul unui interviu acordat Hotnews.ro, Wess Mitchell, analist american, presedinte al unui important think-tank dedicat regiunii est si central-europene lauda democratia si cresterea economica din Romania si punctează faptul că există o diferență uriașă între Victor Ponta si Viktor Orban.

„Cred ca Viktor Orban si Victor Ponta sunt foarte diferiti – vrau sa punctez acest lucru de la inceput. E important sa intelegem care sunt diferentele dintre Ungaria si Romania: Victor Ponta nu a folosit puterile statului pentru a ataca libertatea presei sau religia, nu a proclamat moartea democratiei liberale in Romania. Totusi, cred ca aceste alegeri vor testa angajamentul fata de democratie al actualului guvern si, probabil, al viitorului presedinte”, afirma Wess Mitchell, presedinte al think-tank-ului CEPA (Center for European Policy Analysis)”.

Acesta afirmă că România este deja un model de democrație în această regiune și că Romania s-a transformat dintr-una dintre cele mai sarace, chinuite si oprimate natiuni captive ale spatiului sovietic intr-una dintre economiile cele mai de succes si cu cresterea cea mai rapida din regiune.

„Cred ca deja sunteti un model de democratie in aceasta regiune. Cred ca romanii trebuie sa recunoasca si pasii enormi pe care i-au facut ca stat-natiune democratic, in ultimii 25 de ani. Romania s-a transformat dintr-una dintre cele mai sarace, chinuite si oprimate natiuni captive ale spatiului sovietic intr-una dintre economiile cele mai de succes si cu cresterea cea mai rapida din regiune”, a spus Mitchell.

Analistul american Wess Mitchell transmite că are mare încredere în „institutiile noastre democratice – institutiile anticoruptie pe care le-ați infiintat in Romania”.

„Am mare incredere ca institutiile voastre democratice – institutiile anticoruptie pe care le-ati infiintat in Romania. Deci cred ca sunt puncte luminoase si ca democratia romaneasca merita sa fie laudata pentru progresele reale si dificile pe care le-a facut”, a adaugat Wess Mitchell.

2 comentarii la “Analist american laudă România și afirmă că Ponta și Viktor Orban sunt profund diferiți

  1. Iata o analiza neutra si competenta a unui analist american, Wess Mitchell, facuta(unde ?) la Hotnews.
    Ce mai pot spune basistii ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *