Skip to content
Politică

Analistul Petrișor Peiu, ultimele calcule înaintea Exit Poll-ului: Viitorul guvern, obligatoriu va fi PNL-USRPLUS, chiar dacă PNL termină pe locul doi

basilica.ro
" "

Analistul Petrișor Peiu a vorbit în exclusivitate pentru PS News despre modul în care evoluează alegerile parlamentare de astăzi, în special slaba prezență la vot. În viziunea analistului, două tipuri de partide sunt avantajate de o prezență slabă la vot: partidele mari și cele foarte determinate. În egală măsură, analistul este de părere că viitorul guvern va fi unul format din PNL și USRPLUS, chiar dacă liberalii s-ar putea să termine pe un loc secund.

“Prezența scăzută la vot avantajează două tipuri de partide. Avantajează pe de o parte pe cele două partide mari care au organizare bună în teritoriu și care își pot mobiliza membri, membri de familie ai acestora, prietenii. Pe de altă parte, avantajează pe cele două partide care sunt foarte determinate, care au membri foarte determinați. Cred că partidele mici nu vor intra în Parlament dacă se menține acest trend.

" "
" "

Cei de la AUR au un electorat foarte determinat. Ei au așa-numitul electorat naționalist care nu a fost prins de către nimeni până acum și care încet, încet a fost neglijat până și de partidele care mai aveau în interiorul lor și accente naționaliste. Cele două partide cu electorat foarte determinat sunt AUR și USR-PLUS.

Viitorul guvern, obligatoriu va fi USRPLUS – PNL. Nu există în acest moment altă formulă, chiar dacă PNL termină pe locul doi. De obicei votul de seară nu favorizează PSD-ul, așa că trebuie să vedem ce se întâmplă cu voturile de seară. Dar chiar dacă termină pe locul întâi, PSD nu va avea cu cine să facă o majoritate. Nu cred că UDMR va face cu ei, iar ideea că ar putea face cu USR-PLUS a fost o poveste de campanie.

Nu e o mare surpriză că PMP și Pro România s-ar putea să nu prindă pragul de 5% pentru că cele două partide tot dezamăgesc de ceva timp încoace și până la urmă nici unii, nici alții nu au spus nimic nou, nimic deosebit. Nu ar fi o surpriză. Sigur că vor pleca mulți de acolo dacă PMP și Pro România nu vor intra în Parlament”, a explicat analistul pentru PS News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *