Skip to content
Politică

Analistul Stelian Tănase: Guvernul României s-a făcut de kko. Pare un Guvern de hahalere incapabil să treacă cel mai simplu examen

Inquam Photos / Octav Ganea

Analistul politic Stelian Tănase consideră că Guvernul s-a făcut de râs în fața Comisiei Europene, în contextul în care Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a fost trimis înapoi de Bruxelles, cu multe observații.

El apreciază că situaţia din Guvernul României este “vraişte”, premierul Cîţu fiind prea relaxat cu miniştrii săi.

Ca să fiu scurt și direct – Guvernul României s-a făcut de kko. Chestiunea aruncă echipa luI Cițu în deriziune. Da, suntem obișnuiți ca diferite guverne de la Bucuresti să nu facă o figură bună la Bruxelles, chiar să plece de acolo cu coada intre picioare. Am văzut/trăit destule d-astea. Situația de acum trădează vraiștea din Guvern, neseriozitatea și lipsa crasă de profesionalism. Pare un Guvern de hahalere incapabil să treacă cel mai simplu examen. Cițu se dovedeste prea relaxat cu oamenii lui”, a scris Stelian Tănase pe pagina a de Facebook.

Tănase se întreabă dacă Cristian Ghinea ar trebui să dea socoteală după eşecul PNRR: ”Ce face acum Ghinea? Demisionează? Dă vina pe altii, așa cum ne-a obișnuit? Va fi demis de Cîțu? Ar fi un bun semnat pentru Bruxelles – adică la palatul Vitoria s-a înțeles lecția. Situația e mai gravă decât pare la prima vedre – nu e doar o scăpare, să zicem.

Să te faci de râs la Bruxelles – nu în nume personal ci al unei țări membre, România – nu e de colea. Cei responsabili ar trebui să dea socoteală. Si nu doar cu dojeni si mustrări.

Asigurarile date de Ghinea prin televiziuni, conferinte de presa, interviuri – că totul este in regulă – s-au dovedit a fi „flatus vocis” – vorbe goale. Daca vreti – apă de ploaie…”.

În cazul în care Cîţu nu îi va cere demisia lui Ghinea, Tănase crede că premierul îşi asumă “prosteşte” cel mai mare eşec al Guvernului.

Sper că Florin Cîtu trage concluziile care se desprind de aici și il bagă urgent în sedință pe ministrul vinovat ca să îi ceară niște explicații. Mai sper că la sfirșitul intrevederii premierul il va anunța oficial că începind de azi colaborarea dintre cei doi s-a terminat. Punct. Nu văd altă ieșire.

Dacă nu procedeaza astfel Cițu iși asumă prostește cel mai mare eșec al acestui guvern. Și nu este cazul. Nu el și-a ales miniștrii. I-au fost serviți de Coaliție conform unui algoritm. Politicieni second-hand aleși nu pentru valoare, ci pe criterii de gașcă”, a mai scris Stelian Tănase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *