ANALIZĂ A început “Festivalul Democrației” în PSD?

Facebook-PSD

E tot mai evident faptul ca la vârful PSD încep lucrurile să se agite. Ieșirea Gabrielei Firea, lăsată în off-side pe Marcel Ciolacu, este un prim semnal ca taberele din PSD se repoziționează. Afacerea stufului din Delta Dunării, indică clar faptul ca nici Paul Stănescu, omul nr 2 din PSD, nu poate dormi liniștit. Unii doar se întreabă, dacă va fi următorul după scandalul Iulian Dumitrescu.

Până acum, lui Marcel Ciolacu i-au ieșit cărțile cu îndepărtarea baronilor PSD, iar unde nu i-a ieșit, au curățat instituțiile statului, cum a fost cazul baronului de Vaslui, Dumitru Buzatu. Cu gruparea Stanescu-Firea-Pandele însă va fi altceva. O luptă dură pentru putere, cum a fost “Festivalul democrației” cu Orban la liberali.

Deși mulți îi cântă prohodul lui Nicolae Ciucă, generalul va rămâne în fruntea PNL, și după europarlamentare. A reușit să închidă luptele din interior și să înconjoare de liderii puternici ai PNL, din Ardeal și Moldova, Dobrogea și filialele bune din Oltenia.

Ciucă este mai puternic în PNL ca niciodată. Așa se explică și votul unanim prin care obligă șefii de filiale să intre la bătaie. Iar ultimii 10 ca rezultate să plece acasă. Sunt măsuri de forță prin care generalul Ciucă arată nu doar forța, dar și ca nu se joacă. Cooptarea lui Vasile Blaga ca șef de campanie pe organizații și mobilizare este un alt semnal de forță în interiorul PNL. “Buldogul” are reputația unui învingător, mobilizator și bun strateg. Așadar, va fi interesant de văzut cine va avea câștig de cauză. Și cine pierde, PSD sau PNL.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL