ANALIZĂ AUR, pe urmele UNPR: cum se destramă partidul lui George Simion

George Simion, sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

AUR, partidul condus de George Simion, calcă pe urmele UNPR și adună toți traseiștii și politicienii de mâna a doua pe care marile partide nu-i mai promovează. AUR se confruntă cu numeroase plecări din partid, după ce membrii care au muncit în ultimii 4 ani nu au fost răsplătiți.

George Simion a construit partidul în jurul său și nu are de gând să-i dea vreo șansă să se dezvolte. Acesta controlează în mod direct listele pentru alegerile locale și europarlamentare.

AUR nu este un partid anti-sistem, așa cum declară Simion, pentru că nu propune o nouă generație de politicieni, ci recrutează de la alte partide. Pentru alegerile europarlamentare, Simion propune o listă cu patru traseiști pe primele 10 locuri.

Traseiștii se strâng în AUR

Cristian Terheș, Mugur Mihăiescu, Ramona Ioana Bruynseel și Avram Fițiu sunt 4 traseiști pe primele 10 locuri pe lista AUR pentru Parlamentul European. Toți aceștia au fost în alte partide și au candidat cu alte formațiuni politice. Niciunul nu a avut vreo carieră impresionantă, fiind doar politicieni care exploatează progresul unui partid.

De asemenea, la alegerile locale George Simion propune mai mulți traseiști. Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru va fi candidatul AUR la Primăria Iași. Acesta este unul dintre campionii traseiștilor, schimbând numeroase partide: PC, PPDD, UNPR, PSD și în 2024 AUR. Ciuhodaru a schimbat 5 partide în ultimii 15 ani.

Călin Mătieș a părăsit și el PSD și va candida cu AUR la Primăria Alba Iulia, în 2024. Mohammad Murad, care în trecut a făcut parte din ALDE și Partidul Ecologist Român, este candidatul AUR pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Pentru Primăria Constanța, partidul lui Simion îl propune pe Ovidiu Cupșa, fost membru PNL în ultimii 30 de ani.

Lista traseiștilor pe care George Simion i-a recrutat în ultimii 2 ani este foarte lungă. Toți aceștia schimbă partidul pentru a exploata rezultatul AUR din sondaje. Traseiștii urmăresc doar să obțină o nouă funcție în instituțiile statului.

Membrii AUR refuză traseiștii

Membrii partidului se arată nemulțumiți de valul de traseiști aduși de George Simion. Din această situație, marii perdanți sunt membrii care au muncit în ultimii 4 ani pentru AUR și acum sunt lăsați pe margine pentru că Simion vrea să candideze cu traseiștii.

George Simion l-a desemnat pe Marius Apopei, fost consilier județean PNL, pentru a candida la Primăria Piatra Neamț.

Filiala AUR Piatra Neamț a transmis că nu-l susține pe Marius Apopei, care este și președinte AUR Piatra Neamț. Partidul a pierdut numeroși membri care au decis să-și dea demisia, când au văzut că George Simion impune pe cine vrea el și nu lasă filialele să desemneze cei mai buni candidați.

„Organizația AUR Piatra Neamț nu îl susține și nu dorește să se asocieze cu domnul Marius Apopei în niciun fel. Nu putem susține un om care ne-a fost impus de la București, un om care nu a făcut nimic pentru această organizație”, a explicat Loredan Popa, coordonatorul AUR Piatra Neamț.

Partidul se destramă în toată țara

Multe alte organizații AUR au pierdut membri importanți și au un conflict cu conducerea centrală. Deputatul Dumitru Coarnă și-a anunțat demisia din partid, împreună cu toată filiala Călărași. Coarnă l-a acuzat pe Simion că nu vrea să înființeze organizații județene.

Ovidiu Szime, fostul președinte AUR Timișoara, a plecat și el din partid, acuzând că „principiile de bază și statutul partidului nu sunt respectate”.

Mai mulți membri vor pleca din partid pe măsură ce George Simion va impune traseiștii la alegerile locale și europarlamentare. Cei care au ajutat AUR, în ultimii 4 ani, sunt dați la o parte pentru a face loc armatei de traseiști importați de Simion și Claudiu Târziu.

Partidul calcă pe urmele UNPR, fostul partid al lui Gabriel Oprea. UNPR recruta toți politicienii de mâna a doua și traseiștii – în special din PSD – pentru a obține mandate în Parlament. Doar că Gabriel Oprea nu a înțeles că nu are nicio șansă la alegeri cu politicieni care nu conving pe nimeni. UNPR a dispărut imediat de pe scena politică, iar AUR este aproape să marcheze un eșec politic la alegerile din 2024.

Partidul lui George Simion, în urmă cu 3 luni, era măsurat la 20% în sondaje. În luna martie, a ajuns la 14%, după toate aceste scandaluri și recrutări de traseiști. Electoratul a înțeles că AUR devine partidul traseiștilor care vor să rămână abonați la banii statului.

 

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: