Skip to content
Politică

ANALIZĂ Candidatul Nicușor Dan promitea că va aduna câinii de pe străzi, dar primarul Nicușor Dan i-a lăsat liberi și o persoană a fost ucisă

Inquam Photos / George Călin

Nicușor Dan, primarul Capitalei, are mari probleme după ce o persoană a fost ucisă de o haită de câini fără stăpân aproape de Lacul Morii. Primarul a uitat cum în trecut promitea că va aduna câinii maidanezi și i-a lăsat pe bucureșteni să fie atacați și uciși de animale. 

În 2012, Nicușor Dan făcea primii pași în politica bucureșteană și într-un interviu, alături de Silviu Prigoană, promitea că va aduna câinii maidanezi de pe străzi. În cazul în care nu ar fi reușit asta în primele 6 luni de mandat, Nicușor preciza că își va da demisia. 

„Dacă nu rezolv problema (n.r. câinilor maidanezi) în șase luni îmi dau demisia. O semnez acum în alb”, a spus Prigoană. „Aveți două demisii în alb”, a afirmat și Nicușor Dan, în campania electorală din 2012. Nicușor Dan și-a luat acest angajament chiar sub semnătură (foto mai jos).  

Sursa foto: gandul.ro

Tot în 2012, Nicușor Dan promitea următoarele soluții pentru problema câinilor maidanezi: „ridicarea de pe stradă a tuturor câinilor vagabonzi; oferirea de către Primărie de țarcuri pentru asociațiile de proprietari care își asumă îngrijirea (inclusiv curățenia spațiului) câinilor din vecinătate; adăposturi ale Primăriei pentru ceilalți câini vagabonzi; evidența exactă a tuturor câinilor din București, cu sau fără proprietar; sterilizarea tuturor câinilor comunitari și încurajarea sterilizării câinilor cu stăpân; amenzi drastice pentru persoanele care abandonează câini; controlul total al ONG-urilor de protecție a animalelor asupra activității adăposturilor de câini comunitari”. 

Fragment din interviul lui Nicușor Dan, în 2012, către metropotam.ro

De când a ajuns primar, Nicușor Dan a eșuat toate obiectivele. Singurul lucru pe care l-a făcut a fost acela de steriliza câteva mii de câini fără pedigree, însă nu a reușit să țină sub control câinii maidanezi. 

Nicușor Dan a pus în pericol sănătatea și viața bucureștenilor împreună cu ONG-iștii din USR, care s-au considerat apărătorii câinilor fără stăpâni și acum se arată revoltați pentru tragedia din Lacul Morii. După ce ceilalți primari ai capitalei au făcut curat pe străzile orașului și au adunat toți câinii maidanezi, Nicușor Dan a pus-o pe Diana Pungă la conducerea ASPA, instituția care ar trebui să adune câinii maidanezi de pe străzi. Doar că Diana Pungă e o apărătoare a animalelor fără stăpâni și le-a lăsat libere pe străzile din București, având o mare responsabilitate pentru crima de la Lacul Morii. 

Diana Pungă a fost coordonatoarea campaniei electorale a lui Nicușor Dan, în 2020, și a fost promovată în funcția de city manager al capitalei, având în subordine ASPA. În momentul în care s-a făcut această numire, redacția PS News a trimis o solicitare către Primăria București pentru a face public CV-ul Dianei Pungă, însă primarul Nicușor Dan a dat dovadă de lipsă de transparență și a refuzat să dea detalii despre noul city manager. 

Mai multe persoane au reclamat că s-au adresat către ASPA București, în urmă cu câteva luni, pentru a ridica mai mulți câini maidanezi, însă instituția primăriei nu a făcut nimic pentru a alunga animalele periculoase. 

Crima de la Lacul Morii arată dezastrul din primăria condusă de Nicușor Dan, care a numit la conducerea unor instituții niște persoane lipsite de orice competență, care doar încasează banii statului și pun în pericol viața cetățenilor. De la candidatul care promitea să adune câinii maidanezi de pe străzi, Nicușor Dan a ajuns un primar care lasă liberi câinii maidanezi pe străzi și această decizie a ucis deja o persoană. Deși au trecut câteva zile de la acea tragedie, primarul Nicușor Dan nici măcar nu și-a demis city managerul care controla instituția ce trebuia să ridice câinii maidanezi. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *