Skip to content
Economie

ANALIZĂ Cauzele falimentului City Insurance: Peste 1.600 de creditori s-au înscris la masa credală și cer, în total, peste 8 miliarde de lei

cityinsurance.ro

Creșterea accelerată a cotei de piață prin focus agresiv de vânzări, plata unui comision mare către brokeri, cedările în reasigurare, care se situau între 88% și 99,5%, și nerecuperarea sumelor din reasigurarea primelor cedate au fost cauzele care au condus, din punct de vedere operațional, la intrarea în faliment a City Insurance, fostul lider al pieței asigurărilor, potrivit profit.ro.

De asemenea, investițiile în active corporale au generat pierderi semnificative, respectiv 42 milioane de lei până la acest moment. Totodată, un alt motiv al falimentului îl reprezintă pierderile generate de împrumuturile acordate de City Insurance, potrivit concluziilor unei analize preliminare realizată de CITR, lichidatorul judiciar al companiei.

Astfel, compania este prezentată că a acordat împrumuturi către societățile afiliate, acestea având șanse reduse de recuperare. Soldul creditelor acordate se ridică la 82 milioane de lei. City Insurance a achitat dobânzi de 114 milioane de lei pentru împrumuturile contracte, care s-au dovedit a fi fără substanță economică. În plus, compania a achitat către intermediari comisioane de 33 milioane de lei pentru împrumuturi prezentate acum de sursa citată ca fiind fără substanță economică. Peste 1.600 de creditori s-au înscris la masa credală cu o expunere de peste 8 miliarde de lei. De asemenea, de la deschiderea procedurii, sunt peste 14.000 de litigii în fața instanțelor naționale și internaționale.

Articolul integral AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *