Skip to content
Politică

ANALIZĂ Clotilde Armand, un bilanț plin de scandaluri și zero realizări: gunoaiele din oraș, mafioții italieni și acuzații de fraudă

Inquam Photos / Raul Stef

În urmă cu un an de zile, Clotilde Armand câștiga Primăria Sector 1 din București, dar bilanțul ei este astăzi unul plin de scandaluri și fără realizări. Aceasta s-a remarcat întotdeauna cu numeroase conflicte ce au diminuat nivelul de trai al cetățenilor din București.

Clotilde Armand rămâne principala responsabilă pentru criza gunoaielor din sector, în urma unui scandal cu compania Romprest. Totul a pornit de la tarifele pe care le plătea Primăria Sector 1 și intenția lui Clotilde Armand de a reduce cheltuielile primăriei, chiar cu riscul de a pune în pericol salubrizarea din sector. Primăria a refuzat de mai multe ori să plătească facturile către Romprest, deși exista un contract legal. Imediat ce primăria nu a mai plătit facturile, Romprest a întrerupt serviciul și gunoaiele au rămas pe străzi.

Mafia gunoaielor, la primăria lui Clotilde Armand

Primăria nu a vrut să plătească Romprest, dar a angajat o altă firmă care să adune gunoiul, pe o perioadă scurtă de timp. Blue Planet Services SRL este firma care a primit contractul atribuit de Primăria Sector 1, în decembrie 2020. Această firmă avea în folosință chiar groapa de gunoi de la Glina, închiriată de la firma-paravan Solid Waste Operation SRL. Groapa de gunoi de la Glina ar fi operată de firma Ecorec, care ar fi administrată de un interpus al lui Massimo Ciancimino, fiul unui fost lider al mafiei siciliene Cosa Nostra.

CITIȚI ȘI: DOCUMENTE Cum a pătruns adevărata mafie a gunoaielor în primăria lui Clotilde Armand: Legătura dintre clanul Ciancimino și deșeurile din Sectorul 1

În vara lui 2021, străzile din sector erau din nou pline de gunoaie pentru că primăria nu mai plătea făcturile. Din acest motiv, Clotilde Armand a cerut declararea stării de alertă, în vara lui 2021, care nu a schimbat deloc situația din sector. Starea de alertă a fost declarată pentru ca Primăria Sector 1 să plătească alte firme pentru a strânge gunoiul. Brai-Cata și Rebu au fost cele două firme care au semnat cu Primăria Sector 1. Brai-Cata a fost și ea controlată de italieni bănuiți că ar fi fost conectați la mafia siciliană, la începutul anilor 2000.

Facebook/Bucharest

Când Primăria Sector 1 a semnat contractul cu Rebu, s-a descoperit că această firmă avea autorizație să își desfășoare activitatea doar în Ilfov, nu și în București. Dar nici aspect nu a contat pentru Clotilde Armand.

La sfârșitul lunii august 2021, Clotilde Armand și Romprest au făcut pace și au semnat un protocol pentru lunile septembrie și octombrie 2021. Nu există un acord pe termen lung, iar scandalul poate oricând să reînceapă.

Scandal cu toată lumea. Burse neplătite

Clotilde Armand a avut conflicte cu toată lumea din primărie. A atacat mare parte din angajații instituției și i-a acuzat că ar fi încasat sporuri nejustificate. A concediat oameni care erau în alte partide și i-a înlocuit cu apropiații săi. Noul administrator al CET Grivița este Dragoș Constantin, despre Gabriela Firea afirma că ar fi pictor și nu ar avea nicio specializare în domeniul energetic. Dragoș Constantin a fost și consilier personal al lui Clotilde Armand, mai precizează Firea.

După ce a ajuns primar, Clotilde Armand a început să se răzbune pe firmele de publicitate care n-au ajutat-o în campania electorală, înlăturându-le panourile publicitare din Sectorul 1. În spatele acestei campanii împotriva firmelor de publicitate era Cătălin Zahariea, cel care are interese să controleze publicitatea din sectorul 1, deoarece a avut afaceri în domeniul publicității.

CITIȚI ȘI: Clotilde Armand se răzbună pe companiile de publicitate care n-au ajutat-o în campanie. Cine vrea să controleze panourile publicitare

Clotilde Armand a vrut să taie bursele elevilor, dar a renunțat la idee când a văzut că toată lumea o critica pentru această decizie. Totuși, Primăria Sector 1 nu plătește bursele elevilor, chiar dacă le-a aprobat în buget. Primăria refuză să plătească restanțele și elevii mai au mult de așteptat până când să primească bursele pe care le-au câștigat prin lege.

Acuzații de fraudare a votului

Clotilde Armand este unul dintre cei mai controversați politicieni din România, fiind acuzată de mai mulți oameni din PSD că ar fi fraudat alegerile locale din 2020. Chiar Marcel Ciolacu a anunțat că procurorii au strâns dovezi care arătau fraudarea alegerilor din sector. Totuși, ancheta procurorilor nu a mers mai departe și nimeni nu știe adevărul. PSD vrea să strângă semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand prin referendum și momentan e doar la stadiul de declarații politice.

Demisia Armand! Şi apoi pe mâna procurorilor! Poate acum înţelege toată lumea de ce Iohannis vrea cu orice preţ desfiinţarea SIIJ!!! Ce face SIIJ acum este să renumere voturile furate deja de Clotilde Armand?! Asta nu mai e o problemă a sectorului 1, ci a democraţiei romaneşti”, spunea Marcel Ciolacu pe Facebook, după ce o televiziune a prezentat un video în care ar apărea Clotilde Armand în apropierea sacilor cu voturi, potrivit jurnaliștilor.

Facebook/Clotilde Armand

Clotilde Armand nu are nicio realizare importantă pentru dezvoltarea orașului. Primăria condusă de Armand continuă proiecte începute pe vremea fostului primar, Daniel Tudorache. Clotilde Armand își trece în bilanț proiecte precum reabilitarea blocurilor sau construirea unor școli, însă ambele au fost începute de Tudorache. Într-un an de zile, Armand nici nu avea timp să construiască o școală.

Clotilde Armand a mai ieșit în evidență și atunci când a transformat Primăria Sector 1 într-o expoziție de statui cu organe genitale. Expoziția era cu tentă sexuală și transforma primăria într-o galerie a sexului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *