ANALIZĂ Cum a demonstrat Elena Lasconi că nu merită să fie Președintele României

Elena Lasconi, sursa foto: Facebook

Elena Lasconi este într-o campanie disperată de a-și crește notorietatea, dar merge din greșeală în greșeală și atrage numeroase critici. Noul președinte USR va candida pentru alegerile prezidențiale, deși demonstrează de fiecare dată că nu merită să fie Președintele României.

Elena Lasconi transformă scena politică într-o scenă de circ, așa cum vedem adesea la Diana Șoșoacă. Doar că președintele USR nu apelează la scandaluri, ci se implică în situații care o pun într-o lumină ridicolă.

„Bravo, mă!”

Elena Lasconi s-a folosit de o nuntă din Câmpulung pentru a-și promova imaginea politică. Un eveniment personal și intim pentru cetățeni a devenit motiv de campanie electorală pentru lidera USR. Dar în loc să respecte instituția și funcția în care a fost aleasă, Elena Lasconi s-a comportat ca la circ, devenind un influencer care voia să distreze publicul.

Materialul video pus pe rețelele de socializare demonstrează de ce aceasta nu merită să fie Președintele României, funcție la care visează. Elena Lasconi a folosit un limbaj care nu este demn de funcția pe care o are. Aceasta a strigat în sală ”Pup-o, pup-o”, sau „Bravo, mă”, sau „vă iubesc, dragilor”.

Nunta celor doi cetățeni a fost slogan politic pentru Lasconi, promovând un mesaj care ar primi aplauzele celor care votează familia tradițională.

„Familia are dreptul la ocrotire din partea societății și a statului. Statul este obligat să sprijine prin măsuri economice și sociale încheierea căsătoriei, precum și consolidarea și dezvoltarea ei. Sau cel puțin așa ar trebui să se întâmple. De asta ne luptăm aici”, a spus Lasconi la acel eveniment.

Ulterior, aceasta a făcut o mică baie de mulțime și i-a întrebat pe oameni dacă trebuie să semneze certificatul de căsătorie, deși potrivit legii era obligată să o facă. După ce a semnat, Lasconi a apelat la mesajele religioase, spunând „Doamne ajută” și a făcut semnul crucii.

Val de critici

Elena Lasconi și-a atras un val de critici după acest circ. Cetățenii au înțeles că președintele USR a încercat să exploateze căsătoria unor cetățeni pentru a-și face reclamă politică.

Cetățenii au reacționat imediat pe rețelele de socializare și au taxat circul USR-ist.

„Cabotinism! Este un moment oficial și nu un spectacol de prost gust”, a scris cineva.

Alte persoane au remarcat că România „are nevoie de lideri serioși”, nu de politicieni care transformă funcțiile politice într-un circ. Instituțiile statului nu pot ajunge subiect de glume.

„Circ, nu cununie civilă, unde e sobrietatea momentului? Eu nu aș avea o amintire frumoasă de la așa o cununie, nu, mulțumesc!”

„Deși par naturale, sunt, evident, teatrale!”

Zero cunoștințe de politică externă

Elena Lasconi demonstrează că nu are respect nici pentru funcțiile publice, nici pentru instituțiile statului. Dar aceasta suferă foarte mult și la capitolul politică externă, unde un președinte de stat ar trebui să aibă numeroase cunoștințe.

Lasconi a fost întrebată ce părare are despre retragerea lui Joe Biden din campania electorală și a început să vorbească despre zâmbetul lui Kamala Harris și să spună că „îți dă o stare de bine”. Președintele USR nu are cunoștințe de politică externă și deraiază discuția spre subiecte irelevante, precum zâmbetul unui politician.

„Uite cum o femeie poate să salveze o situație. (…) Are o misiune grea. Știu că nu a avut dosare pe politică externă.  (…) Are o energie foarte bună. E și o femeie foarte frumoasă, cu o carieră în spate. (…) Îți dă o stare de bine (n.r. zâmbetul lui Kamala Harris), că lucrurile merg bine”, sunt câteva dintre declarațiile pe care Lasconi le-a făcut într-un interviu.

Elena Lasconi consideră că zâmbetul unui politician înseamnă că „lucrurile merg bine” într-o țară. Acest mesaj pe care încearcă Lasconi să-l transmită ne aduce aminte de sloganul cinic pe care l-a folosit Dan Barna în campania pentru alegerile prezidențiale din 2019: „Fericit în România”.

În același interviu, Lasconi precizează că „statul nu ar trebui să intervină în viața oamenilor”, însă în 2018 a votat un referendum prin care statul intervenea în viața intimă a cetățenilor și voia să stabilească cine cu cine trebuia să trăiască.

„Statul nu trebuie să intervină în viața noastră. să ne spună nouă cine suntem”, declară Lasconi.

Președintele USR uită, din nou, că susține căsătoria între bărbat și femeie, nu și pe cea între persoanele de același sex. Tocmai Lasconi intervine în viața cetățenilor și vrea să stabilească cine cu cine ar trebui să se căsătorească.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: