ANALIZĂ De ce Nicușor Dan fuge de dezbateri în 2024, deși în 2020 le organiza

Nicușor Dan/ Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, primarul capitalei, fuge de dezbaterile cu ceilalți candidați la alegerile locale din București. Primarul nu vrea să dea explicații pentru mandatul său dezastruos și se teme de reacția cetățenilor. Multe persoane din capitală sunt nemulțumite de actualul primar, care se ascunde în clădirea primăriei și fuge de orice responsabilitate.

Nicușor 2024: „Într-o dezbatere se spun lucruri”

Sebastian Burduja, candidatul PNL pentru Primăria București, l-a invitat recent pe Nicușor Dan la o dezbatere. Primarul capitalei a refuzat invitația, sfidând cetățenii din București.

„Nicușor Dan a spus public că nu-și dorește această dezbatere și a ales un contracandidat, în speță domnul Piedone. Deci, vedem un primar în funcție care nu-i respectă pe bucureșteni, din păcate. Aici nu-i vorba de persoana mea, e vorba de a le da bucureștenilor toate argumentele într-un dialog deschis pentru a alege cea mai bună soluție”, a declarat Sebastian Burduja, la Puterea Știrilor.

Primarul capitalei a refuzat invitația lui Burduja pentru că într-o dezbatere „se spun lucruri”. Este evident că nu înțelege rolul unei dezbateri electorale. În toate marile capitale din Europa, astfel de dezbateri sunt organizate în campania electorală.

„Nu vreau să am o dezbatere cu Sebastian Burduja, pentru că într-o dezbatere se spun lucruri”, a declarat primarul.

2020: Nicușor Dan cerea dezbateri

În campania electorală din 2020, Nicușor Dan era cel care cerea dezbateri cu ceilalți candidați. Nicușor Dan, ajutat de prietenii săi ONG-iști, organiza dezbateri pentru a analiza proiectele pentru București.

„O invit pe Gabriela Firea la trei dezbateri, în ultima săptămână de campanie: miercuri -23 septembrie, joi- 24 septembrie, vineri- 25 septembrie, în sala de consiliu, cu toate televiziunile care vor să vină. Deci, nu mai depindem în felul acesta de invitații pe care televiziunile să ni le facă”, spunea Nicușor, în 2020.

Nicușor Dan era atât de disperat după dezbateri încât o urmărea pe Gabriela Firea și prin oraș pentru a încerca să o convingă. În 2020, a mers la o bază STB pentru a vorbi cu Firea, deși nimeni nu organizase o dezbatere în acel loc.

Nicușor se contrazice singur

În doar 4 ani, primarul a reușit să se contrazică singur și să demonstreze că tot ceea ce a promis și spus în campania electorală din 2020 a fost doar o minciună pentru a-i păcăli pe bucureșteni. În 2020, a jucat rolul candidatului pasionat de dezbateri, iar în 2024 fuge de orice dezbatere.

Nicușor Dan nu a dat niciodată dovadă de mari abilități de comunicare. Acesta se exprimă haotic, greoi și cu idei neclare. Primarul are mari probleme de comunicare inclusiv în interviuri, iar într-o dezbatere s-ar pierde după primele întrebări.

Nicușor Dan evită dezbaterea în 2024 deoarece nu are rezultate importante la Primăria București. Știe că ceilalți candidați ar putea demonstra foarte simplu că mandatul actualului primar a fost un dezastru pentru București. De asemenea, primarul știe că ar risca să se blocheze, să rămână fără argumente sau să fie pus în fața unor acuzații de care nu se poate apăra.

Recent, Nicușor a lansat o nouă minciună electorală. Primarul a declarat că Matei Păun, un om de afaceri apropiat de Rusia, nu este implicat în campania sa electorală din 2024. Însă anchetele jurnaliștilor au arătat că Matei Păun are întâlniri cu persoanele care conduc campania primarului și firmele lui Păun distribuie panourile cu Nicușor Dan.

Strategia lui Nicușor

Nicușor și-a construit toată campania electorală pe o antiteză cu Cristian Popescu Piedone. Primarul nu crede că Piedone ar avea șanse să câștige, dar are nevoie de Piedone pentru a construi personajul bun și personajul rău. Astfel, Nicușor Dan îl prezintă pe Piedone ca fiind marele inamic al Bucureștiului.

Electoratul „nicușorist” și USR-ist este format din persoane care se activează doar când au un sentiment de ură și o antiteză puternică. Cel mai bun rezultat electoral obținut de USR a fost la alegerile europarlamentare din 2019, când USR-iștii au transformat campania electorală într-o campanie anti-Dragnea. Același lucru încearcă și Nicușor Dan în 2024 cu campania anti-Piedone.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: